Wat is de hoogste Bitcoin prijs ooit? Van $19.660 tot 'ergens boven $20k'

Wat is de hoogste Bitcoin prijs ooit? Van $19.660 tot 'ergens boven $20k'

Met de prijs van Bitcoin (BTC) die nagenoeg elke dag weer een stukje verder omhoog schiet, komt het oude record uit 2017 met rasse schreden dichterbij. Maar wat is deze recordprijs eigenlijk? Waar ligt de zogenoemde all-time high precies?

Bitcoin recordprijs

Het antwoord op deze vraag is niet heel makkelijk. Het vaststellen van de prijs van de AEX beursindex is makkelijk, gezien er maar één prijs is. Maar voor de Bitcoin prijs is dat wel anders. Er is niet één specifiek platform waarop de cryptomunt verhandeld wordt, en dus is er ook niet één prijs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op CoinMarketCap zie je daarom de gemiddelde prijs, gebaseerd op handelsvolume. Maar dat betekent niet dat de koers die je hier ziet, ook daadwerkelijk het hoogste is dat Bitcoin ooit heeft gestaan.

Larry Cermak van The Block heeft een lijst gemaakt met de hoogste prijzen van Bitcoin op de grootste cryptobeurzen. Daarbij zit er een flinke variatie. Op Kraken staat deze top op $19.660, terwijl het bij BitMEX gaat om $20.093.

Marktvorsers

Volgens CoinMarketCap is het hoogste punt ooit $20.089, bereikt op 17 december 2017. De datavorser gebruikt hiervoor de volgende methode:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"De prijs van elke cryptoasset is een naar volume gewogen gemiddelde van de prijzen van de handelsparen voor de cryptoasset."[/penci_blockquote]

Op deze manier beïnvloeden de fluctuaties op beurzen met lage liquiditeit de algemene marktprijs niet.

Messari gebruikt hetzelfde getal van $20.089. Een ander vaak aangehaalde prijs is $19.783. Dat is afkomstig van de CoinDesk Bitcoin Price Index, en deze wordt vaak aangehaald in de grotere nieuwswebsites zoals Fortune.

Tegelijkertijd is het makkelijk om gewoon de $20k als top aan te houden. Of de suggestie van Nic Carter: 'We kunnen ook gewoon een feestje houden voor iedere record op iedere beurs.'

Overigens: in dit geval hebben we het over Bitcoin, gekeken naar de dollarprijs. In sommige landen staat Bitcoin al op een recordhoogte, zoals in Turkije.

Sinds de top van eind 2017 is de lokale valuta (de lira) dermate gedevalueerd (ten opzichte van de dollar), dat dit voor een heel ander beeld zorgt. Maar het is niet alleen in Turkije waar dit geval zich voordoet. Ook moeten onder andere Brazilië en Argentinië eraan geloven.

Momenteel staat de actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) gelijk aan 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden.

De huisige prijs in euro's ziet er als volgt uit:

Wil je meepraten over de prijsontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin BTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties