Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Bitcoin (BTC) houdt al enige tijd stand boven de $10.000. Volgens sommige indicatoren komt er hoe dan ook meer prijsactie aan. De vraag is dan: gaan we omhoog of naar beneden? Een analyse.

Bitcoin wekelijkse grafiek

Bitcoin loopt langzaam naar het einde van de triangle. Wat kunnen we van de support en resistance verwachten? Als we kijken naar weekly resistance is er niet veel gewijzigd t.o.v. vorige week. We hebben nog steeds grote weekly resistance rond $10.600.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De sterke weekly support ligt nog steeds rond de $9.800. Wat we al maanden zien, is dat de trend echt omhoog gericht is. En doorgaans is een triangle in welke vorm dan ook een continuation patroon, welke vaak de trend volgt. Voor mij zijn de bovengenoemde support en resistance inkoop of verkoop zones.

Bitcoin wekelijkse grafiek

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Bitcoin dagelijkse grafiek

Als we kijken naar de dagelijkse grafiek van bitcoin, kunnen we veronderstellen dat $13.900 een hoogte punt is dit jaar voor bitcoin. Daarnaast zien we ook dat we in een eventuele descending traingle zitten. Dit is wederom een patroon dat vaak de trend volgt.

In deze situatie komen we van een lokale top (namelijk $13.900). Daarom vind ik het heel interessant wat er eventueel gaat gebeuren bij punt “E” (als we daar überhaupt komen).

Verder kant het ook zo zijn dat we bij punt E een bounce gaan krijgen, maar dat is vooralsnog afwachten. Als dat niet gebeurt dan kijken we naar bedragen van $9.500 dollar per BTC.

De daily resistance en support zijn momenteel als volgt: Daily support zit nu rond de $10.000 en daily
reisstance zit zo rond de $10.250.

Bitcoin dagelijkse grafiek

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Bitcoin 4 uur grafiek

Als we verder inzoomen op de 4 uur grafiek, dan kunnen we een symmetrical triangle ontdekken en op de chart heb ik tevens een fibonacci retracement tool getrokken, dit kunnen potentieel support en resistance lijnen zijn.

Als we fibonacci technisch bekijken zie ik direct redelijk wat resistance boven ons liggen, met als absolute uitsteken het golden pocket level. Deze is dus ook gebaseerd op de grote weekly resistance. Hier kun je er vanuit gaan dat er enige weerstand zal zijn, mocht bitcoin die kant op gaan.

Qua support zitten we op dit timeframe rond $10.113, de directe weerstand ligt op $10.277.

Al met al dus een interessante ontwikkeling voor bitcoin de aankomende week/weken. Het volume neemt af, maar ook de grote prijsverschillen nemen af.

Al met al gaan we naar mijn mening binnenkort een mooie actie zien van bitcoin.

Bitcoin 4 uur grafiek

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Wat gaat bitcoin doen?

Bitcoin zit nog steeds boven $10.000 , maar de bulls verliezen de afgelopen weken wel hun momentum. Dit kan de accumulatie periode zijn, om vervolgens door te knallen naar nieuwe records. Gaan we niet door $10.600 binnen afzienbare tijd, dan verwacht ik een verder verval naar beneden.

Elke dag een bitcoin update in video vorm? Check https://www.youtube.com/altcoinbase/

Praat mee in onze telegram groep: https://t.me/AltcoinbaseChat