De nieuwe HTC 5g-router doet ook dienst als Bitcoin (BTC) node

De elektronicafabrikant HTC komt met een nieuwe router die ook dienst kan doen als Bitcoin (BTC) node. Iedereen heeft tegenwoordig een router in huis staan, wordt de toevoeging van deze functionaliteit een trend?

EXODUS 5g Hub

Met een bitcoin node ingebouwd in je modem kun je gemakkelijk een pion binnen het netwerk van bitcoin worden. Je kunt als het ware voor eigen bank, boekhouder en notaris spelen voor je eigen bitcoin gelden en transacties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De EXODUS 5G Hub moet in het tweede kwartaal van dit jaar al in de winkel liggen. Volgens Phil Chen van HTC moet deze router de strijd aan gaan met routers die zich minder richten op privacy.

Chen tegenover The Block: ”Wanneer een app zegt dat ze end-to-end encryptie gebruiken, dan gebruiken ze een software key om data of berichten veilig te houden. Dat betekent dat het besturingssysteem en de bedrijven er toegang toe hebben.”

Bitcoin node

Naast een full bitcoin node kun je de EXODUS ook gebruiken om je bitcoin of andere munten op te slaan. Volgens de hardwarefabrikant houden gebruikers zelf zeggenschap over de opgeslagen BTC.

Middels de Zion vault. het private key management platform, worden de keys opgeslagen. Bitcoin transacties kunnen zonder toestemming van welke partij dan ook worden uitgevoerd.

Vooral de optie voor een bitcoin node springt in het oog, dit kan namelijk voor HTC-gebruikers aanleiding zijn om toch een eigen node aan te slingeren. Je hebt de hardware straks immers al in huis.

Eerste stapjes

Het is nog zeker niet zo dat hardwarefabrikanten massaal bitcoin opties in hun producten implementeren. Maar door dit soort initiatieven wordt het straks duidelijk of er markt voor is.

Wanneer dat het geval is kan het snel gaan. Dat blijf voorlopig echter koffiedik kijken.

Voor jarig kondigde HTC ook al een smartphone aan met de mogelijkheid om een bitcoin full node te draaien. Chen: ”Bitcoin op je telefoon is cruciaal voor massa adoptie.” De router richt zich echter meer op de huiskamer.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsHTCnode

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...