Bitcoin (BTC) schommelt rond $40.000, Zwitsers cryptobedrijf gewaardeerd op 900 miljoen dollar

2386 totale weergaven

Bitcoin blijf rond de $40.000 schommelen tijdens de Europese handelsuren, grotendeels onveranderd in de afgelopen 24 uur, met een daling van ongeveer 0,6%. “Het is duidelijk dat de markt gestaag herstelt van de initiële schokken van de introductie van het ETF en de ontvlechting van GBTC.

Opvallend is dat de call-put skew is toegenomen vanaf een eerdere laag, wat wijst op een verandering in het marktsentiment,” zegt Luuk Strijers, operationeel directeur bij optiebeurs Deribit.

Bitcoin-opties ter waarde van $3,75 miljard verlopen op Deribit op vrijdag om 08:00 UTC. Strijers zegt dat handelaren hun posities hebben doorgeschoven van januari-vervalcontracten naar februari-vervalcontracten. Gegevens tonen aan dat het ‘max pain’ punt (het niveau waarop optiekopers het meeste verlies lijden bij het verlopen) voor de bitcoin-opties van januari $41.000 is. De theorie is dat optieverkopers, meestal instellingen met een ruime kapitaalvoorziening, proberen de onderliggende spotmarkt dichter bij het ‘max pain’ punt te brengen vóór het verlopen om maximale schade toe te brengen aan kopers.

De Zwitserse cryptocurrency-bankgroep Sygnum sluit een financieringsronde van $40 miljoen af, waardoor het een waardering van $900 miljoen krijgt, een verdere indicatie van het ontdooien van de cryptowinter. Het instorten van Amerikaanse crypto-vriendelijke bankbedrijven Silvergate en Signature begin 2023 was een van de vele punten van aanraking van de bearmarkt 2022-23.

“Het succesvol afronden van een financieringsronde in deze macro-omgeving met zulke sterke partners is opwindend, en we zijn dankbaar voor het vertrouwen van onze investeerders in ons,” zei Mathias Imbach, mede-oprichter en CEO van Sygnum. Sygnum plant om de opbrengsten te gebruiken om zijn diensten uit te breiden naar Europese en Aziatische nieuwsmarkten.

De grafiek toont aan dat de ether-bitcoin (ETH/BTC) ratio bijna de helft van de rally van begin januari heeft omgekeerd. De terugtrekking is in lijn met de bearish positionering op de ether-optiemarkt. Sommige analisten zijn ervan overtuigd dat ether een opvallende prestatie zal leveren in de komende maanden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoers

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...