Bitcoin data provider Skew haalt $5 miljoen op en lanceert handelsplatform

Terwijl de koers van bitcoin vandaag in rap tempo stijgt worden er binnen de industrie ook miljoenen investeringen gedaan. Skew heeft $5 miljoen opgehaald tijdens een nieuwe financieringsronde.

Sinds de oprichting in september 2018 heeft het bedrijf $7 miljoen opgehaald bij investeerders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook lanceert Skew een nieuwe service: skewTrading. Institutionele beleggers kunnen hiermee meer liquiditeit verkrijgen op verschillende cryptomarkten.

Skew specialiseert zich in het analyseren van onder andere bitcoin derivaten. Partijen als Digital Currency Group, Firstminute Capital en Seedcamp investeren gezamenlijk miljoenen om het bedrijf verder te brengen.

Waar gaat dat geld heen?

Tegenover The Block vertelt Skew dat het geld is bedoeld om extra software engineers aan te trekken en de distributiestrategie verder uit te breiden.

Ongetwijfeld is een deel van het geld bedoeld om skewTrading verder uit te breiden. De nieuwe service biedt onder andere: Over-the-counter producten, maar ook spot trading en de handel in derivaten natuurlijk.

Goede match?

Skew stond al bekend als goede plek om je data over bitcoin derivaten vandaan te halen. Nu komen zij dus met een extra groot product.

Skew gaat in zee met de brokers van Kyte Broking voor het nieuwe platform. Zij zijn verantwoordelijk voor de communicatie met de financiële toezichthouders in Groot-Brittannië. Volgens Skew verwerkte Kyte Broking $10 biljoen aan derivatencontracten.

Skew heeft naar eigen zeggen zelf meer dan 1.000 bedrijven die gebruik maken van hun diensten, waarvan zo’n 600 ook de analyses gebruiken.

Analyse

Skew biedt bezoekers allerlei interessante statistieken over bitcoin futures en andere derivaten. Interessant voor mensen die in deze markt actief zijn, maar ook voor websites als bitcoinmagazine.nl.

Het is leuk om eens een kijkje te nemen. De wereld van bitcoin derivaten groeit gestaag. Stiekem heeft het niet meer zoveel met bitcoin te maken, behalve dat je ermee kunt speculeren op de prijs van BTC.

Skew overzicht

Bitcoin data provider Skew haalt $5 miljoen op en lanceert handelsplatform

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...