Bitcoin (BTC) stabiel boven $9.500. Rest van de markt ook rustig

Bitcoin (BTC) koerst vandaag op een punt net boven de $9.500. Dat is ongeveer hetzelfde prijspunt als gisteren. Daarmee houdt de prijs van bitcoin zich dus rustig.

Na een korte dip eerder vandaag onder $9.300 herstelde de koers eigenlijk direct. Het was een zogenaamde flashcrash. Daarna waren de kopers en verkopers van bitcoin vandaag het redelijk eens over de prijs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Benieuwd naar de mogelijke scenario’s? Check dan onze laatste analyse.

Koers van bitcoin afgelopen jaar.

Altcoin

Ook de meeste altcoins doen het rustig aan. In de top tien is te zien dat de rustige dag voor BTC zich ook vertaalt naar een rustige altcoinmarkt. Alle kleine winsten en verliezen vallen binnen de 1%.

De opmerkelijkste stijger vandaag is Cardano (ADA) met een stijging van 3.75%. Dat zorgt voor een prijs van ruim $0.06 per ADA. Daarmee staat de cryptomunt op dit moment op plek 11 bij CoinMarketCap.

Cryptotwitter

Twitter is een belangrijk medium in de crypto community’s. Een kleine greep uit het aanbod van vandaag.

Een sneer van Trace Mayer naar alle bitcoin forks. De afgesplitste andere versies van bitcoin doen het qua koersontwikkeling bijzonder slecht tegenover de ‘echte’ BTC.

Bitcoin Cash, Bitcoin SV, Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond en Bitcoin Private presteren allemaal niet. Hup bitcoin!

Crypto Michaël ziet een duidelijke downtrend. En die wordt versterkt door het huidige koersverloop. Zo lang we onder de $9.650 zitten voorziet de Nederlander een nog grotere daling.

Josh Rager ziet een daling onder de $9.420 als belangrijk signaal. Als de koers daar onder duikt voorziet ook hij meer dalingen.

Een beetje hopium voor de hodler. Het zou een leuk scenario zijn, maar onderstande tweet van CryptoKaleo bevat weinig interessante info in de charts. Desalniettemin zou het leuk zijn wanneer dit het laatste moment is dat BTC onder de $10.000 zit.

We gaan zien hoe deze voorspelling uitpakt.

CryptoUB blijft ook negatief. Hij ziet weinig signalen waaruit blijkt dat de koers van de grootste cryptomunt weer aan zal trekken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...