Bitcoin (BTC) Analyse: Wat gaat de koers doen?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Het head and shoulders patroon uit mijn vorige analyse bracht ons met bitcoin (BTC) naar het target van $9.500. Inmiddels zit de koers net boven de $10.000. Wat kunnen we van de koers van BTC verwachten de komende week?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) hadden de bears de controle deze week. De koers lijkt voor deze week support te hebben gevonden op een eerder resistance punt (groene cirkel) op $9.600. Op de lagere timeframes is de trend positief veranderd, alleen vind ik het nog een beetje zwakjes.

Als de bulls op de lagere timeframes de controle houden met overtuiging, dan is het mogelijk dat de wekelijkse koers hier een higher low (HL? In grafiek) vormt. Doen ze dat niet, dan blijf ik in ieder geval kijken naar de groene 0.5 Fibonacci op ~$8.600. Het volume is flink afgenomen deze week en dat hoort bij het evenwicht patroon dat zich vormt op de dagelijkse grafiek.

De RSI lijkt voor nu support te vinden op de rode lijn. Als het daar doorheen breekt dan gaat de wekelijkse koers naar verder naar beneden.

Figuur 1: De koers vindt support op $9.600 en als de bulls de lagere timesframes niet behouden dan is de groene 0.382 Fibonacci niveau nog steeds mijn target.

Bitcoin (BTC) Analyse: Wat gaat de koers doen?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is er een higher low (HL) gevormd en de koers is in een dagelijkse evenwicht patroon gekomen. De koers moet daaruit gaan breken, maar moet eerst een lower high vormen (LH). Voor de bulls zou het positiever zijn als de lower high iets hoger komt om de kans voor een bull break out te verhogen.

Zoals het er nu uitziet vind ik het evenwicht patroon iets meer bearish en krijgt de koers weerstand van de 12EMA (blauwe lijn). Daarna zou het ook nog eens weerstand krijgen van de 26EMA (rode lijn) als het wel de 12EMA weet te breken. Dus de bulls hebben nog wat werk te verzetten. Het kan nog wel een dag of vier duren voordat het evenwicht patroon uitbreekt.

Bitcoin (BTC) Analyse: Wat gaat de koers doen?

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) is het head and shoulders patroon uitgespeeld en is het target rond de $9500 bereikt. De koers is daarna bullish uit een symmetrische driehoek gebroken en heeft daarbij de trend veranderd. De koers is nu higher highs en higher lows aan het vormen.

En hoewel de laatste higher high wel een higher high genoemd mag worden is het ook nog maar net. En daarom vind ik het nog wel een zwakke trendverandering.

Zolang de 12EMA (blauwe lijn) niet de 26EMA (rode lijn) naar boven kruist verwacht ik ook niet al te veel van deze trend verandering. De bulls willen nog steeds de resistance op $10.383 breken om echt weer bullish te worden.

Figuur 3: De 4-uur grafiek heeft een higher low en higher high gevormd en daarmee de trend veranderd. De 12EMA (blauwe lijn) moet de 26EMA (rode lijn) kruisen om weer bullish te worden.

Bitcoin (BTC) Analyse: Wat gaat de koers doen?

Wat gaat bitcoin doen?

De 4-uur trend is nu in een uptrend en op de dagelijkse grafiek is er een higher low gevormd. De koers wil nu een lower high vormen binnen een evenwicht patroon. Vooralsnog lijkt die niet ver te komen en ondervindt weerstand van de 12EMA.

De koers kan nog een een aantal dagen tot een week in het evenwicht patroon blijven. Omdat de dagelijkse lower high niet heel sterk lijkt, zie ik het eerder bearish uitbreken en kijk ik op de wekelijkse grafiek naar de groene 0.5 fibonacci niveau op $8.600 als target.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.