YouTube haalt kanaal van bekende bitcoiner Tone Vays offline

YouTube is nog altijd het grootste en belangrijkste videoplatform van de wereld. Tal van content makers uit verschillende niches verdienen er hun geld mee en bereiken daar hun publiek. En als het werkt en je video’s worden goed bekeken, dan is het een mooi platform om je video’s te delen.

Er is als ondernemer echter altijd een gevaar wanneer je afhankelijk bent van een ander. In het geval van YouTube (in handen van Google) is dat de aanpassing van hun regels waardoor je business niet meer toegestaan is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Of, misschien nog erger, onduidelijkheid over de industrie waarin je werkt en de regels op YouTube. Voor make-up en de sport branche zijn er relatief duidelijke regels. Voor bitcoin niet.

Tone Vays

Tone Vays, een bekende bitcoin analist met 90.000+ subscribers op YouTube, ondervond dit op pijnlijke wijze. Na een waarschuwing voor een van zijn video’s werd zijn hele kanaal offline gehaald.

Als het account offline blijft verliest Vays zijn publiek bestaande uit duizenden mensen die hij jaren lang heeft opgebouwd. De regels rondom bitcoin op het platform zijn onduidelijk. Vays denkt niet dat er mensen ogen naar zijn zaak hebben gekeken, want binnen een uur na de eerste waarschuwing werd zijn kanaal op zwart gezet.

Vays moet mogelijk noodgedwongen overschakelen op een andere carrière vertelt hij in een tweet. Het wordt handelen overdag en een voedingskanaal er naast. Dat laatste is natuurlijk een knipoog naar die populaire branche op het platform.

Onduidelijkheid

Het is nog altijd niet duidelijk hoe YouTube als organisatie denkt over bitcoin. Ook wordt er bij het sluiten van kanalen weinig informatie gegeven, behalve een verwijzing naar de servicevoorwaarden, maar daar is niemand mee geholpen.

Goede alternatieven voor mensen die snel veel mensen willen bereiken met hun video’s zijn er eigenlijk (nog) niet. Bitcoin is een controversieel onderwerp waar bedrijven heftig op kunnen reageren.

YouTube gaf Vays de genadeklap nadat ze zijn video over de wereldmarkten offline haalde. Het maakt weer eens duidelijk wie de baas is over de kanalen op YouTube: dat is niemand anders dan YouTube zelf.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsYoutube

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...