Ongelukkige Bitcoiner betaalt $47.000 voor kleine Bitcoin betaling

Ongelukkige Bitcoiner betaalt $47.000 voor kleine Bitcoin betaling

Bitcoin kan keihard zijn. Het is een compleet neutraal en transparant protocol, waardoor je volledig verantwoordelijk bent voor je eigen zaken. Dit geldt ook als je een foutje maakt, zoals een onbekende Bitcoiner twee dagen terug overkwam. Hij stuurde enkele tienduizenden dollars aan transactiekosten voor een kleine betaling.

Bitcoin transactie

Op de blockexplorer is te zien dat een gebruiker in totaal 0,01088549 BTC ter waarde van $194 verstuurde naar een onbekende wallet. Hierbij ging echter wat mis: hij betaalde 2,66 BTC aan transactiekosten, wat neer komt op $47.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er zijn verschillende bots die op bijvoorbeeld Twitter melding maken van grote, gelabelde of bijzondere transacties. En deze hoort zeker in het rijtje thuis. Het was de geautomatiseerde tool met de naam Bitcoin Block Bot die deze transactie opmerkte.

De kosten van een Bitcoin betaling zijn flexibel. Als je hogere meegeeft aan een betaling, is de kans groter dat de betaling sneller uit de gevist wordt door de miners.

Ongelukkige Bitcoiner betaalt $47.000 voor kleine Bitcoin betaling

Je kunt dus zelf instellen hoeveel fees je meegeeft, door het aantal sats per bytes in te voeren. Voor trage betalingen kies je voor 1 satoshi per byte, en als je wilt dat de betaling direct in de blockchain komt, kijk je in de mempool wat daarvoor nodig is.

De afgelopen maand is deze ratio nooit echt boven de 250 sats/byte gekomen. Maar schrik niet: de bovenstaande transactie had 2381.445 sats/byte, wat het totaal van de fees op $47.000 brengt.

Omdat het protocol neutraal is en geen onderscheid maakt tussen entiteiten, is dit niet zomaar terug te draaien. De enige oplossing zou kunnen zijn om in contact te komen met de miner van het block, en te hopen dat die een beetje van het geld terugstuurt. Dit is echter zeer onwaarschijnlijk.

Transactiekosten

BitInfoCharts meldt dat de huidige gemiddelde transactiekosten slechts 0.00027 BTC zijn, ter waarde van $4,82 bedragen. Dat is al weer 63% lager dan de in oktober, toen de kosten omhoogschoten naar gemiddeld $13,15.

Eerder deze maand verstuurden twee whales bijna een half miljard dollar aan BTC, en betaalden ze hier slechts $46 voor.

Heb je vragen over transactiekosten of wil je gezellig meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin BTC transactie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties