Houdt de Bitcoin koers stand bij $10.200 of volgt een nieuwe daling?

883 totale weergaven

Door CryptoTargetsNa een flinke daling op maandag 21 september zien we op dit moment dat de Bitcoin (BTC) koers weer tot rust komt. Houden we de $10.200 vast of zakken we door naar de $9.200?

Bitcoin (BTC) maandgrafiek

Allereerst is het belangrijk om naar het grote plaatje van Bitcoin te bekijken en daarvoor gebruik ik de maandelijkse tijdframe.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

We zien dat Bitcoin de top van de vorige high aan het verliezen is. Zie de bovenste oranje lijn op de onderstaande grafiek.

Aangezien we al een langere tijd, zo’n 5 maanden, opwaarts gaan is dit helemaal niet erg. Het is zelfs gezond dat de koers een retest maakt na een langere periode van stijgen.

Wat belangrijk is om vast te houden is de onderste oranje lijn. De onderste lijn komt overeen met het $9.200 level. We zouden dus nog wel meer dan $1.000 kunnen zakken, zonder dat het er op de langere termijn minder positief uit komt te zien.

Houdt de Bitcoin koers stand bij $10.200 of volgt een nieuwe daling?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Zoals hierboven is beschreven, ziet de maandelijkse tijdframe er dus nog erg positief uit. Maar geldt dit ook voor de dagelijkse tijdsframe?

Wat je op de onderstaande foto ziet, is dat we in een range zaten van ongeveer $12.000. De koers is vervolgens ónder het witte vierkante blok gebroken, een slecht signaal.

Daarna zie je dat we de bovenkant van de vorige support range hebben getest (zie onderste oranje lijn). Nadat we vervolgens weer naar boven gegaan zijn, zie je een rejection op de onderkant van de oude range (zie bovenste oranje lijn).

Wat nu belangrijk is, naar aanleiding van bovenstaande informatie, dat we de onderste oranje lijn moeten weten vast te houden.

Mocht Bitcoin deze wel gaan doorbreken? Dan zakken we waarschijnlijk door naar $9,100, wat ook gelijk staat aan het level van de maandelijkse tijdframe.

Houdt de Bitcoin koers stand bij $10.200 of volgt een nieuwe daling?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Als laatste kijken we nog even naar de 4-uursgrafiek. Daar zien we nogmaals wat duidelijker dat we uit de oude range van $12.000 zijn gebroken (zie witte vierkante blok).

Aangezien we een rejection hebben gehad vanaf de oude range (bovenste oranje lijn), kunnen we nu dus twee kanten op.

1: Of we houden de middelste oranje lijn vast wat neer komt op ongeveer $10.200 en zetten een higher high neer en testen vervolgens weer omhoog.

2: De koers verliest het van de middelste oranje lijn en zakt terug naar de start van de vorige stijging. De start van de vorige stijging begon bij de onderste oranje lijn, wat ook weer gelijk staat met een prijs van $9.200.

Houdt de Bitcoin koers stand bij $10.200 of volgt een nieuwe daling?

$10.200 of hoger op maandgrafiek?

Als we op de maandelijkse tijdframe een higher high kunnen neer zetten van $10.200 of hoger, is de kans groot dat we vanaf daar doorstijgen naar boven.

Mochten we dat niet doen en $10.200 doorbreken, dan gaan we waarschijnlijk de start van de vorige stijging opzoeken.

Dit is het $9.200 level, wat in alle drie de tijdframes terug komt.

Het zou gezond zijn om naar dit level terug te testen, want ondanks dat we dan nog een stuk omlaag moeten blijft Bitcoin op de langere tijdframe nog steeds in een positieve ‘uptrend’.

Over CryptoTargets

Gratis meer leren over hoe support- en weerstandlevels werken en hoe jij hiermee kan traden? Lees dan deze duidelijke post van CryptoTargets.

Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen? Join dan de Telegram groep van CryptoTargets.