Bitcoin (BTC) Update: knalt de koers nog naar $30.000 of volgt een correctie?

Door CryptoTargetsBlijft Bitcoin doorstijgen of komt er een correctie? Dat is de vraag die iedereen zich momenteel afvraagt. Echter is dit ook een vraag waar niemand het antwoord op heeft, tenminste nóg niet.

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update

Om een Bitcoin prijs enigszins te kunnen voorspellen moet je onder andere kijken naar de support en weerstandlevels & patronen van Bitcoin.

Wat we nu op het moment van schrijven op de koers zien is dat de koers zich in een rising wedge bevindt (zie de onderstaande 4-uurgrafiek).

Bitcoin (BTC) Update: knalt de koers nog naar $30.000 of volgt een correctie?

Een rising wedge is een channel die samen met de prijs omhoog beweegt en waarin de koers aan beide kanten support en weerstand krijgt.

Wat we zien is dat de koers nu precies aan de bovenkant van deze ‘wedge’, dus tegen een weerstandslijn beweegt.

Technisch gezien krijgen we hier een kleine correctie of zijwaartse beweging richting de groene supportlijn waarop het weer een stijging kan gaan maken naar de bovenliggende rode weerstandslijn (zie de onderstaande 4-uurgrafiek).

Bitcoin (BTC) Update: knalt de koers nog naar $30.000 of volgt een correctie?

Echter, wat we ook zien is dat de rising wedge steeds kleiner wordt en de twee support en weerstandlevels dichter bij elkaar komen. Dit is bearish omdat de rising wedge van oorsprong ook een bearish patroon is.

Wat we moeten doen in dit geval zijn de support – en weerstandlevels in de gaten houden en bekijken welke kant de prijs uitbreekt.

$32.000 of toch zakken?

Hoeveel de kans groter is dat de prijs door de groene lijn (support) zal gaan zakken, kan het ook zomaar zijn dat de prijs nog een steile stijging omhoog maakt alvorens het een grotere correctie zal gaan maken.

Mocht de prijs doorschieten omhoog (dus over de rode lijn) dan kunnen we een prijsrange verwachten van circa $32.000.

Breekt de koers onder de groene lijn naar beneden? Dan is vaak het begin van de rising wedge een mogelijk target, dit ligt op $23.000 zoals de onderstaande 4-uurgrafiek duidelijk maakt.

Bitcoin (BTC) Update: knalt de koers nog naar $30.000 of volgt een correctie?

Over CryptoTargets

Het nieuwe jaar komt er ook weer aan en Bitcoin heeft een geweldig jaar vol met diepte en vooral hoogtepunten achter de rug. Ben je benieuwd naar wat je kan verwachten van Bitcoin in het nieuwe jaar?

Lees dan deze interessante post van CryptoTargets. Ze bekijken wat de prijs in het verleden heeft gedaan tijdens het tijdstip 00:00 op 1 januari en de komende dagen daarna.

Voor nu alvast een fijne jaarwisseling namens CryptoTargets.

De prijs in euro: