Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers deze week de $40.000 aantikken?

De Bitcoin (BTC) koers schommelt momenteel rond de $38.400 en tikt op het moment van schrijven wederom een nieuwe all time high aan bij $38.500. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Momenteel kunnen de investeerders in Bitcoin hun geluk niet op met de huidige bewegingen op de markt. De koers blijft ondanks onrust op reguliere markten zich sterk bewegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met een instant blijvende uptrend welke nu dicht bij de $40.000 komt. Of we dat gaan aanraken of breken? De kans is momenteel groot, gezien de mate van stijging de afgelopen weken.

Maar met de enorm snel stijgende markt komt de vraag hoe lang dit door kan gaan steeds meer naar boven. Er zal een keer een retrace moeten komen. Om de support te testen en rust te vinden.

Een koers kan nooit blijvend stijgen zonder af en toe terug te vallen. De huidige beweging maakt dit wel steeds lastiger, en maakt een betrouwbare technische analyse moeilijk.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Om toch een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden van de markt zoomen we wat uit en pakken we de 4-uurgrafiek erbij. Waar we duidelijk een aantal belangrijke levels kunnen zien, welke momenteel allemaal als vangnet dienen voor een eventuele (bullish) dip.

Bitcoin lijkt het wat moeilijk te hebben gehad rond de $35.000, een key level welke een dip veroorzaakte van 20%. Wat we kunnen zien als de eerste echte retrace en test van support.

Bitcoin 4-uurgrafiek 7 januari 2021

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers deze week de $40.000 aantikken?

Vervolgens zien we een stabiel stijgen, met wederom wat weerstand rond $35.000 om vervolgens door de stijgen richting het huidige level van $38.400.

Om vervolgens hoogstwaarschijnlijk de $40.000 aan te gaan tikken. Wat er dan precies gebeurt kunnen we niet voorspellen.

Gezien de wat meer druk rond $38.400 kunnen we dat als eerste support level gaan zien, welke stand kan houden bij een terugval.

Mocht de koers van verder terugvallen dan zien we dat $35.000 sterk genoeg moet zijn om grotere klappen op te vangen. Ook zijn $30.000 en $28.000 kandidaten om de koers overeind te houden en te zorgen dat we de uptrend in stand houden.

Targets voor stijgen? Deze zijn bijna niet te maken. Zoals bij elk rond level zien we dat $40.000 weerstand kan bieden, maar dit hebben we bij $30.000 niet gezien.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Als we wat verder inzoomen en de 1-uurgrafiek van bitcoin bekijken, zien we dat de koers best simpele price action regeltjes aan het volgen is. In de vorige technische analyse besproken we al eens de break retest strategie.

Waarbij de koers een belangrijke weerstand breekt, deze vervolgens test om weer verder te kunnen stijgen. We zien dat dit momenteel nog steeds gebeurt.

Bitcoin 1-uurgrafiek 7 januari 2021

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers deze week de $40.000 aantikken?

Daar waar de koers recent nog de doorbraak door $36.000 heeft getest, is het te verwachten dat deze nog een stuk verder zal stijgen om een nieuwe test uit te gaan voeren. Wellicht rond het huidige level van $38.400.

We kunnen concluderen dat we momenteel nog in een hele sterke uptrend zitten. Waarbij het er op lijkt dat dit nog een lange tijd in stand kan blijven en er nog geen top in zicht is.

Een uitdaging voor het maken van een technische analyse en een hele spannende tijd. Waarbij we ongekende hoogtes gaan zien op de markt van Bitcoin, en de huidige prijs nog lang niet het eindstation lijkt te zijn.

De prijs in euro: