Bitcoin (BTC) Update: knalt de koers door naar $42.000 en hoger?

De Bitcoin (BTC) koers schommelt momenteel rond de $40.900 en drukt op het moment van schrijven tegen de all time high van $42.000. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Het door blijven stijgen van de koers van Bitcoin lag natuurlijk in de verwachting en daarmee heeft de koers wederom een nieuwe all time high aangeraakt van bijna $42.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bijna een gewoonte om wekelijks een nieuwe hoogte te zien. Maar het het aanraken van de huidige nieuwe hoogte lijkt de koers op wat meer weerstand te stuiten.

Met het vele doorstijgen blijven we ons afvragen waar de koers een harde stop gaat ervaren. Om vervolgens een bullish dip in te gaan zetten en verscheidene support levels te testen.

Tot nu toe hebben we dat nog niet gezien en verwachten we dat de koers nog een geruime tijd in uptrend zal begeven. Echter zien we nu dat de koers wat meer weerstand ervaart, wat ervoor kan zorgen dat de koers gaat consolideren.

Of de koers gaat consolideren hangt er vanaf hoe sterk de uptrend zich door kan pushen. Gezien de afgelopen weken is de kans reëel dat we door blijven stijgen en dit slechts een kleine sprong is om te maken.

Al kan de weerstand rond $42.000 de koers potentieel tot een tijdelijke stop drijven. Met het gevolg dat we wat lagere prijzen gaan zien, alvorens de koers door gaat stijgen.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Wanneer we kijken naar de 4-uurgrafiek van Bitcoin zien we de mooie stijgende lijn. Met daarin twee keer een flinke stop van de koers en het effect hiervan.

Rond de $35.000 heeft de koers een flinke stop ervaren, met een test van de support rond $28.000 en $30.000. Een gezonde beweging, om te zorgen dat support levels sterk genoeg zullen zijn in geval van een flinke dip.

Bitcoin 4-uurgrafiek 10 januari 2021

Bitcoin (BTC) Update: knalt de koers door naar $42.000 en hoger?

Rond het huidige level van $41.000 zien we ook dat de koers een stop maakt, maar dat deze anders is dan voorheen. De koers heeft te maken met een uptrend waar deze boven probeert te blijven en tegens een flinke weerstand erboven.

Het kan dus zijn dat we op zeer korte termijn een uitbraak gaan ervaren. Met de bias dat we zullen blijven doorstijgen. Al is de kans aannemelijk dat een test van support levels dichtbij komt.

Een test van $35.000 zou de eerst meest logische stap zijn waar de koers een test kan gaan maken. Daar waar eerst veel weerstand lag kunnen we nu meer support gaan vinden. Wellicht voldoende om de koers door te laten blijven stijgen boven de nieuwe all time high uit.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Als we een stuk verder inzoomen zien we op de 1-uurgrafiek van Bitcoin dezelfde beweging binnen een snel kleiner wordende range. Waarbij de koers grote kans heeft op een flinke uitbraak.

Zowel omhoog als omlaag. Maar gezien de sterkte van de weerstand rond $42.000 kunnen we een kortstondige dip verwachten. Ook al blijft de koers momenteel sterk in de uptrend en geeft deze geen gehoor aan bearish signalen.

Bitcoin 1-uurgrafiek 10 januari 2021

Bitcoin (BTC) Update: knalt de koers door naar $42.000 en hoger?

De komende uren gaan we dus zien of de koers wederom een nieuwe all time high gaat maken, tot waarschijnlijk ver achter in de $40.000. Of dat we wat blijven consolideren en een bullish dip maken. Om support rond de $35.000 te testen.

Afhankelijk van het volume kan deze uitbraak al snel komen. Mocht er geen specifieke uitbraak komen dan zal een consolidatie langer aan kunnen houden en de weerstand van $42.000 kunnen blijven testen.

De prijs in euro:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

bitcoin etf Bitcoin
Bitcoin ETF’s Verpletteren Nieuwe Records: Miljarden Stromen Binnen

In de VS hebben exchange-traded funds (ETF's) voor bitcoin (BTC) ongekende handelsvolumes gezien sinds hun...

XRP koers verwachting Nieuws
Einde Rechtszaak Ripple vs SEC In April, Voorspelt Crypto Analist

Bekende crypto analist, Whalefud Capital, voorspelt dat de rechtszaak van Ripple vs. de SEC in...

Nieuws
“Tattookiller” veroordeeld tot jarenlange celstraf wegens poging afpersing bitcoinondernemers

Brian P., bekend als de 'tattookiller', is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van...

Nieuws
VS verbiedt crypto-adressen gekoppeld aan LockBit ransomwaregroep

De LockBit hackers hebben meer dan 2.000 slachtoffers gemaakt, die samen meer dan $120 miljoen...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Nederlandse Analist Michaël van de Poppe Ziet Mogelijke Bitcoin Correctie van 40%

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer