Bitcoin (BTC) Update: Leidt bullish dip naar all-time high boven $20.000?

De Bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven boven de grens van $18.000. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

De afgelopen week leek het er weer even op dat de koers van Bitcoin een voorlopig nieuwe hoogte had bereikt. Met als gevolg een 10% daling en een wat onzekere beweging op de markt. Toch laten handelaren zich niet kennen en zien we dat de prijs zich stabiel boven $18.000 beweegt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met de daling van 10% op de koers van Bitcoin de afgelopen week werd een sterke weerstand getest. En dat de prijs hier flink op wist terug te zakken was te verwachten. De vorige keer dat de koers zich in deze regio begaf resulteerde het in een flinke blow-off top. Deze keer zien we een ander beeld. Een veel stabieler beeld.

De uptrend is nog steeds intact en de kans op een nieuwe test of wellicht doorbraak wordt weer groter. Met wederom de $20.000 in zicht, op weg naar de all time high.

Bitcoin 4-uurgrafiek

De huidige 4-uurgrafiek van Bitcoin laat duidelijk zien dat de weerstand boven $19.000 nog erg sterk is. En veroorzaakte een flinke vrije val. Waarbij we zo’n $3.000 dollar zagen verdampen.

Al was het rond de huidige levels schrikken, is dit geen ongewoon beeld voor Bitcoin en zeker nog niet het eind van de uptrend.

In de onderstaande 4-uurgrafiek zien we dat de koers heel mooi het breakout level rond $16.400 heeft getest. Wat we hadden kunnen zien als een hele mooie long entry.

Als we gebruik maken van de breakout – retest strategie. Het succesvol testen van $16.400 heeft geresulteerd in een stijging richting $18.200.

Bitcoin 4-uurgrafiek 29 november 2020

Bitcoin (BTC) Update: Leidt bullish dip naar all-time high boven $20.000?

Een succesvolle trade en continuatie van de uptrend. Met als doel het maken van een higher high, en dus wellicht een all time high. Het testen van $19.600 ligt dus zeker op de loer. En zal met wat geluk al kunnen breken.

Bitcoin uurgrafiek

Maar voordat het zover is ligt de koers nu tegen een sterke weerstand rond $18.200. Wat als het mogelijk niet breekt kan zorgen voor een vrij grote range tussen $18.200 en $16.400. Waar de koers tussen kan gaan consolideren.

Bitcoin (BTC) Update: Leidt bullish dip naar all-time high boven $20.000?
Bitcoin uurgrafiek 29 november 2020

Al zou consolidatie geen slecht teken zijn, we zien graag dat de koers een nieuwe higher high maakt. Om zich in de uptrend te blijven bewegen en te zorgen dat er nog genoeg rek in zit om daadwerkelijk de $20.000 te breken.

Al met al zitten we dus ondanks een flinke dip nog steeds in een hele mooie uptrend. En hebben we een bullish beweging gemaakt op een vorige breakout level. Met als gevolg nieuwe mogelijkheden tot een hogere stijging. En wellicht de komende week al een test van $20.000.

De prijs in euro: