Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers corrigeren richting $32.500?

De Bitcoin (BTC) koers schommelt momenteel rond de $34.800 en heeft op het moment van schrijven een all time high van $42.000. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Update

Met het recent aanraken van $42.000 lijkt het erop dat de stijging van de koers van Bitcoin tot een tijdelijke stilstand is gekomen.

Het leek erop dat de prijs na wekenlang ongestoord doorstijgen dit nog wel vast kon houden tot veel hogere regionen. Maar ook aan een wat onwerkelijke stijging komt een keer een eind. En dat lijkt voor nu zichtbaar te worden.

Maar een tijdelijke stop van het langdurige stijgen, om vervolgens te consolideren is geen slecht teken. Het is een bullish stap om de prijs van Bitcoin in huidige regionen sterk te maken.

Zodat een crash zoals we in het verleden hebben gezien minder waarschijnlijk wordt. En er een flink vangnet wordt gecreëerd om potentiële dips op te vangen.

Al met al een goed teken, wat niet alleen meer mogelijkheden geeft tot een betere technische analyse. Maar ook de meer ervaren handelaren zekerheid geeft dat de koers zich volwassen kan opstellen tegen neerwaartse bewegingen, en stabieler kan worden.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Wanneer de we 4-uurgrafiek van Bitcoin erbij pakken zien we dat $42.000 een duidelijke top weet vast te houden.

Met daaronder een groeiende weerstand op $40.000. De prijs reageert momenteel flink op support en weerstanden, waardoor we een duidelijk beeld van deze levels krijgen.

Met het wat zakken van de tips lijkt het erop dat we lower highs aan het maken zijn. Een wat bearish reactie en teken dat we voorlopig wat meer dips kunnen zien.

Afhankelijk van de reacties op support levels. Welke de koers momenteel flink aan het testen is.

Bitcoin 4-uurgrafiek 17 januari 2021

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers corrigeren richting $32.500?

Met het huidige testen van bijna $35.000 lijkt de koers verder door te willen zakken richting $32.500 of zelfs $30.000. Procentueel gezien een flinke dip na het aanraken van de all time high.

Mocht de support van deze levels niet sterk genoeg zijn dan kunnen we al gauw een prijs terug in de $20.000 gaan zien. Al lijkt het er op dat de koers wat langer in de $30.000 zal blijven consolideren.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Een stuk verder inzoomen en we zien dat de prijs van Bitcoin zich wat strakker binnen support en weerstand begint te bewegen. Het langverwachte consolideren lijkt dus te zijn begonnen.

Om te zorgen dat we ook short term een sterkere zone creëren. Voor toekomstige vangnetten. De welbekende bullish dip gevolgd door een consolidatie.

Bitcoin 1-uurgrafiek 17 januari 2021

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers corrigeren richting $32.500?

Met het houden van de huidige support rond $35.000 kan de koers met voldoende volume de prijs rond $38.000 wederom testen. Om daarmee in een vrij strakke consolidatiezone te blijven.

Mocht de prijs toch door support heen zakken, dan kunnen we al gauw $32.500 zien. En afhankelijk van de reactie van de prijs daar een verdere daling richting $30.000.

Een eventuele continuatie van de uptrend zal de koers al snel moeten drukken richting $40.000. Wat momenteel wat minder waarschijnlijk lijkt. Al kan consolidatie een goed teken zijn en een eerste stap richting een nieuwe all time high.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC