Bitcoin (BTC) Update: Kan de koers zich herstellen en richting $40.000 gaan?

748 totale weergaven

Door CryptoTargetsBitcoin (BTC) maakt een dump! Zal de koers zich snel herpakken? De koers steeg de afgelopen maanden flink, maar vandaag duikt de koers onder de grens van $36.000.

Bitcoin koers

Bitcoin bewoog vandaag niet naar verwachting. Aangezien de koers de afgelopen dagen na zijn dieptepunt uitbrak naar de bovenkant, lijkt het er nu op dat de koers toch niet genoeg volume heeft gekregen om door te pakken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op de onderstaande 5 minuten grafiek brengen we de huidige daling in kaart. We zien dat de koers aan de onderkant uit de falling wedge is gebroken.

Alhoewel een falling wedge van oorsprong een bullish teken is, geeft het ook nu aan dat niets zeker is in deze volatiele markt. Op de foto zie je een stijging uit de falling wedge en vervolgens een daling.

Welke levels zijn nu belangrijk om in de gaten te houden?

Een uitbraak uit een falling wedge betekent niet automatisch dat de koers direct volledig omslaat in een langdurige downtrend. Waar we op dit moment op moeten letten is een stijging terug richting de wedge.

Als de koers vanaf de onderkant (het punt waar het nu beweegt) erin slaagt om terug te komen in de wedge, dan kunnen we een stijging verwachten naar de bovenkant van diezelfde wedge.

Dit fenomeen heet de ‘channel in and out V techniek’. De koers maakt een V patroon en stijgt vervolgens terug in de channel waarna het direct doorstijgt richting de bovenkant. Op bovenstaande foto zie je dat als wanneer de koers terug in de channel stijgt het een V vorm maakt. Mocht de koers dit doen, dan kan het doorstijgen richting de bovenkant van de wedge op $39.300, een 9.7% stijging op het moment van schrijven ($36.115).

Bitcoin (BTC) Update: Kan de koers zich herstellen en richting $40.000 gaan?

Bearish scenario voor BTC

Het is ook mogelijk dat de koers er niet in slaagt om terug te stijgen in de wedge maar juist een weerstand vindt aan de onderkant van het channel (zoals te zien op onderstaande foto).

Als de koers pullback naar de wedge krijgt maar hier een weerstand ondervindt, dan kan het zakken richting onderliggend key level op $32.800.

Voor nu is het dus vooral interessant om te kijken hoe de koers zal bewegen naarmate het terugkomt richting het channel.

Bitcoin (BTC) Update: Kan de koers zich herstellen en richting $40.000 gaan?

Over CryptoTargets

Profiteer jij al lekker van de cryptomarkt?

Zo niet, dan kan je gebruik maken van de trading signals van CryptoTargets. Middels deze signals krijg je real-time inzicht in wanneer de analisten van CryptoTargets instappen en wanneer zij weer verkopen (korte termijm, daytrades).

Zo maakt het niet meer uit of je onervaren bent met het traden in crypto, je doet namelijk gewoon mee met ervaren handelaren! Niet zeker om te beginnen? Probeer het dan 14 dagen gratis uit! Via cryptotargets.nl/premium.

De bitcoin prijs in euro: