Bitcoin (BTC) Update: Hoe staat de koers ervoor na de flinke daling?

Door CryptoCoinTalkDe Bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen weken uitermate sterk gepresteerd en steeg hierbij tot maar liefst $19.500. Op het moment van schrijven is de koers onder de grens van $17.000 gedoken.

Hangt een grotere correctie in de lucht? We hebben momenteel de parabool gebroken maar traden op het moment rond een belangrijk level.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

We bekijken de 1-uurgrafiek en bespreken de scenario’s voor de korte termijn.

Bitcoin op de 1-uurgrafiek

Als we naar de chart kijken zien we dat we de support van de range low niet hebben behouden. Dit was het level rond $17.213. We hebben daar een 4H candle onder gesloten en zelfs de daily candle is eronder gesloten.

Dat is voor mij een sterke indicatie dat we van af hier verdere prijsdaling gaan zien. Uiteraard is het mogelijk dat we het verloren level “reclaimen”.

De belangrijke aspecten die we nu zien zijn:

Momenteel zijn we op de lage tijdsframe bearish. De kans is groot dat de koers een beweging richting de lagere tijdsframe range low maakt op $16.325.

De mogelijkheid bestaat dat de koers hier een stop hunt maakt, wat er voor zorgt dat er momentum komt voor de bulls. Het zou bullish zijn als we de trendlijn en de range high op $17.421 breken en behouden.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Bitcoin (BTC) Update: Hoe staat de koers ervoor na de flinke daling?

Wat gaat bitcoin doen?

We hebben het weekend voor de boeg. Houd in je achterhoofd dat dit vaak gepaard gaat met grote prijsvolatiliteit. Het is raadzaam om geen onnodige risico’s te nemen en aan te kijken hoe het prijsverloop zich ontwikkeld. Fijn weekend en trade safe!

Over CryptoCoinTalk

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten?

Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Klik dan op deze link om ons Telegram kanaal te joinen!

De bitcoin prijs in euro’s: