Bitcoin (BTC) Update: Koers rond $23.000, stoomt de prijs door?

De Bitcoin (BTC) koers schommelt momenteel rond de $23.000, een nieuwe all time high. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Het was even wachten en de koers zit er al enige tijd tegenaan te hikken, maar het is nu daadwerkelijk gebeurd. De koers maakt met een prijs van $23.500 een nieuwe all time high.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin koers had weken moeite met de grens van $20.000. Wat volgde was een flinke stijging, maar geen onverwachte beweging.

Bitcoin Update

Dat we eindelijk door de langverwachte weerstand breken zat eraan te komen. Ook dat dit gepaard zou gaan met flink wat volatiliteit is niet onverwacht. Toch blijft het een spannend moment, wanneer de koers in een nieuwe en onbekende regio terecht komt.

Hoe de prijs erop gaat reageren is lastig te voorspellen, mede omdat veel investeerders de kans zien om winst te pakken. Elke investeerder sinds de vorige bullrun zou op winst moeten staan met deze nieuwe all time high.

Dus enige volatiliteit zullen we de komende dagen sowieso gaan zien. En of we gaan eindigen met een flinke dip is een van de overwegingen die we moeten incalculeren bij het bekijken van de grafieken.

Voor nu ziet het er rooskleurig uit, en kunnen we genieten van een mooie doorbraak.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Met een prijs van $23.000 ziet het er naar uit dat de koers van Bitcoin een korte pauze aan het nemen is.

De eerstvolgende weerstand ligt overduidelijk op $23.500. Maar gezien de huidige mate van stijgen kan het maar zo zijn dat de koers ook door deze weerstand weet te breken.

Bitcoin (BTC) Update: Koers rond $23.000, stoomt de prijs door?
Bitcoin 4-uurgrafiek 17 december 2020

De grote vraag is nu of $20.000 zich zal gaan gedragen als een belangrijke support. Zoals we ook zagen bij de $10.000. Hier lag veel weerstand wat zich meestal omdraait naar support.

Een eventuele dip zal daarom ook zijn eerste echte support gaan vinden bij $20.000. Met eventueel een kleine support rond $22.000. Gezien de koers daar wat meer moeite had met doorbreken dan bij de overige levels boven $20.000.

Bitcoin uurgrafiek

Wanneer we een stukje inzoomen kunnen we net wat beter zien waar de huidige weerstand zich bevindt. We kunnen hier dus ook goed zien dat $23.500 de eerste echte stop is van de huidige uitbraak. Met flink wat volume om de prijs tegen te houden.

Al wordt dat inmiddels langzaamaan weer wat recht gezet. En lijkt het erop dat de prijs van Bitcoin nog een stuk verder kan gaan stijgen.

Een tweede stop lijkt rond $23.200 te liggen, dat is de regio waar de koers nu tegenaan drukt. Mocht dat breken dan is de kans aannemelijk dat we ook door de $23.500 zullen breken. Met als gevolg een lastig te voorspellen nieuwe stijging. Wellicht richting wordt $25.000 dan de eerste nieuwe stop.

Bitcoin (BTC) Update: Koers rond $23.000, stoomt de prijs door?
Bitcoin uurgrafiek 17 december 2020

Wat gaat bitcoin doen?

De grote vraag die we nu moeten stellen is of de koers dit gaat voortzetten, of dat we een flinke dip kunnen verwachten. Het vergelijkingsmateriaal wat we hebben van de vorige bullrun laat niet een heel positieve indruk achter. Maar we zien dit keer een hele andere stijging, veel stabieler zonder veel grote dips.

Mochten we toch gaan dalen dan zullen we $20.000 gaan zien als eerste echte support. En tevens als key level. Een bounce hierop zal de koers weer terug kunnen brengen richting $23.000. Het is nu vooral goed in de gaten houden hoe investeerders reageren op bepaalde doorbraken en dalingen.

De bitcoin prijs in euro’s: