Bitcoin (BTC) Update: Stoot de koers dóór naar $30.000 door FOMO?

922 totale weergaven

De Bitcoin (BTC) koers schommelt momenteel rond de $27.500 en tikte zelfs een nieuwe all time high aan bij $27.750. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Het is weer de tijd van het jaar, waarin reguliere aandelen markten sluiten. En weinig volume de overhand heeft. Een rustige tijd met weinig beweging. Niets van dat alles is waar op de markt van Bitcoin. Daar waar markten sluiten tijdens de feestdagen, maakt de koers van Bitcoin een flinke uitbraak.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de afgelopen week zagen we een koers welke bleef steken rond $24.000 en daar op flinke weerstand stuitte. Met ogenschijnlijk een nieuwe tijdelijke top voor Bitcoin. Met het vooruitzicht op een wat langere consolidatie dan we de afgelopen weken hebben gezien.

Dat we tijdens de kerstdagen een uitbraak kregen te zien richting $27.750 was aan de ene kant onverwacht, maar aan de andere kant geen gek beeld. Een beeld dat we vaker op de cryptocurrency markten zien. Dat deze zich weinig aantrekt van legacy markten. Wat ons momenteel aan het denken zet. Gaan we de $30.000 nog zien dit jaar?

Bitcoin 4-uurgrafiek

Gekeken naar de 4-uurgrafiek van de koers van Bitcoin zien we dat deze al een geruime week aan het consolideren was. En flink wat weerstand rond $24.000 had gevonden.

Maar $22.500 gaf niet mee en liet de onderkant van de consolidatie range zien. Een vrij krappe range, maar met aflopend volume een plek waar de koers langer had kunnen rondhangen.

Het testen van $25.000 resulteerde in een val naar de onderkant van de range richting $22.500 maar liet al snel herstel omhoog zien. De tweede poging heeft geresulteerd in een beweging richting $27.750. Een nieuwe all time high van de prijs van Bitcoin.

Bitcoin 4-uurgrafiek 27 december 2020

Bitcoin (BTC) Update: Stoot de koers dóór naar $30.000 door FOMO?

We zien dat de koers daar momenteel een lichte weerstand aan het testen is. Wat kan gaan resulteren in een volgende beweging omhoog richting $30.000.

Waar we hoogstwaarschijnlijk de volgende grote weerstand zullen gaan zien. Hoe de prijs daarop reageert is lastig te zeggen. Maar een korte pullback is niet onwaarschijnlijk.

Mocht de koers wat gaan terugvallen dan zal de prijs rond $24.500 een eerste sterkere support zijn. Mede door het wat langer consolideren rond dat level.

Dat heeft ervoor gezorgd dat er een wat stabieler vangnet is ontstaan. Mocht deze breken dan zal tot aan $22.500 nog veel support liggen.

Bitcoin uurgrafiek

Als we de uurgrafiek van Bitcoin erbij pakken zien we dat de koers zich ook op lagere timeframes flink boven de uptrend beweegt. Waarbij het testen van de uptrend ervoor heeft gezorgd dat de koers flink omhoog wist te gaan.

Bitcoin uurgrafiek 27 december 2020

Bitcoin (BTC) Update: Stoot de koers dóór naar $30.000 door FOMO?

Het proberen te doorbreken van $24.500 zorgde voor een kortstondige correctie met daarop volgende een hele mooie break retest. Waarop de koers vervolgens de flinke stijging van $3.000 maakte.

Dat was een hele mooie entry geweest voor een long positie (blauwe balk). Waarbij we deze op het moment bij de huidige weerstand rond $27.750 gesloten zouden hebben.

Waar we de komende uren en dagen heen zullen gaan met de koers is heel lastig te zeggen. We verkeren op hoge en lage timeframes in een uptrend en hebben nog geen echte correctie gezien.

Met het huidige tempo van stijgen zullen we waarschijnlijk op korte termijn al de $30.000 gaan zien. Met als gevolg een correctie. Al kan het maar zo zijn. Dat de koers van Bitcoin zich nog veel langer in deze uptrend gaat bevinden.

De prijs in euro: