Bitcoin (BTC) Update: Heeft de koers genoeg kracht om $35.000 te breken?

Door CryptoCoinTalkHet nieuwe jaar 2021 is een feit! “New year, new me” luidt het gezegde. We beginnen met een schone lei. Behaalde rendementen en verliezen uit het verleden zijn nu niet langer relevant. Het gaat erom hoe we nu en de rest van het jaar gaan presteren.

En om daarop te kunnen anticiperen is het belangrijk om regelmatig in de gaten te houden wat de bitcoin koers aan het doen is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

De vorige wekelijkse candleclose was zeer sterk. Een lange body en relatief weinig wickvorming aan de bovenkant impliceert dat er nog altijd veel koopdruk aanwezig is bij de Bitcoin koers. De huidige wekelijkse candle laat zien dat we een stap teruggezet hebben.

We hebben sinds het hoogtepunt een ruime 19% daling gezien. Het positieve is dat die daling vervolgens ook weer erg sterk is opgekocht en dat is dus een sterk signaal voor de bulls.

Puur op de weekgrafiek kijkend is het enige interessante prijspunt voor een swingtrade op dit moment de grijze zone op $18.942-$19.906.

Dit prijsgebied is de vorige all time high en valt samen met de consolidatieperiode die daar vlak onder heeft plaatsgevonden.

Mocht de prijs gaan terugvallen, kunnen we hier verwachten dat kopers gaan instappen. Op dit moment is dat nog niet aan de orde, omdat we blijven consolideren.

Mochten we dus de trend omhoog doorzetten is de kans zeer aannemelijk dat we de $42.176 gaan opzoeken. Dat is het volgende fibonacci extensielevel.

Bitcoin (BTC) Update: Heeft de koers genoeg kracht om $35.000 te breken?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Zoals zojuist benoemd bieden consolidatieperiodes een vorm van steun. Traders en investeerders anticiperen daarop door daarboven kooporders in te plannen.

Als we omlaag kijken, zien we dat de Bitcoin koers twee consolidatieperiodes heeft gehad. Rond $24.300-$21.834 en rond $19.906-$16.199. Dat zijn op de daggrafiek ook de twee plekken waar je kan kijken voor een long instapplek.

Je kan overwegen om hoger in te stappen, maar wij zouden het niet aanraden om dat als swingtrade benadering te zien, maar eerder een korte scalp trade (die eventueel tot swingtrade kan uitgroeien).

Als de Bitcoin koers namelijk eindelijk een keer gaat omkeren kan dat vrij hard gaan en daarom wil je niet te vroeg instappen.

Bitcoin (BTC) Update: Heeft de koers genoeg kracht om $35.000 te breken?

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Als we een stuk lokaler gaan kijken, zien we dat de Bitcoin koers in een consolidatie lijkt te komen. We hebben steun gevonden op de onderkant van de range, in combinatie met een 15-minuten steun zone en hebben daarvan een stijging omhoog gezien. De onderkant van de range ligt op $30.296.

Die moeten we nu behouden om het korte termijn bullish momentum vast te houden. Mochten we de trend omhoog doorzetten moeten we de range high op $34.799 succesvol breken.

Doen we dat, kunnen we ons op gaan maken voor een stijging richting het volgende fibonacci extensielevel op $42.176.

Bitcoin (BTC) Update: Heeft de koers genoeg kracht om $35.000 te breken?

‘Extréém bullish’

Kortom, de Bitcoin koers is nog altijd extreem bullish. We hebben een pullback van zo’n 20% gezien, maar die is inmiddels weer vrijwel helemaal opgekocht.

Een positief signaal dus! Vooralsnog is er dus niks aan de hand en kunnen we nog steeds verder omhoog blijven kijken, zo lang we de range low als steun weten te behouden.

Over CryptoCoinTalk

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten?

Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Klik dan op deze link om ons Telegram kanaal te joinen!

De prijs in euro: