Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers richting een nieuwe all-time-high?

Door CFX Expert – De Bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen week zeer goed stand weten te houden boven $17.500. Wat kunnen we nog meer verwachten de aankomende week? Lees het in deze Update.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Aan de hand van de daggrafiek heb ik twee mogelijke scenario’s voor ogen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In scenario 1 (geel) naderen we het einde van deze bullish beweging. Zodra we in de regio ($18.900 – $21.000) een stevige afwijzing krijgen, dan ga ik ervan uit dat we deze beweging naar boven kunnen omschrijven als een ABC correctie.

Na een ABC correctie volgen er in principe 5 waves tegen de dominante trend in.

In scenario 2 (groen) is de zone ($21.300 – $21.400) zéér belangrijk. Zodra we boven deze zone een daily candle sluiten, dan moet ik deze groene wave zien als een impuls naar boven waarbij de derde wave hoger uitkomt dan de 1.618 (aangegeven in de blauwe box).

Mocht je dit zien uitspelen, dan volgt er nog een wave 4 naar beneden, en deze vierde wave kan wel 23.6% – 61.8% retracen t.o.v. de derde wave. Mogelijke targets hiervoor zijn nog niet te bepalen, aangezien we nog geen top hebben voor wave 3.

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers richting een nieuwe all-time-high?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op basis van de 4-uursgrafiek acht ik de kans groot dat we ons momenteel in een driehoek bevinden. Ik zie namelijk in beide richtingen, zowel omhoog als omlaag correcties ontstaan (ABC).

Dit is één van de voorwaarden voor een driehoek, een driehoek bestaat uit 5 bewegingen. Deze 5 bewegingen worden op zijn beurt onderverdeeld in 3 waves.

De indicator RSI geeft een hidden Bullish divergence weer (lower low in RSI / Higher low in prijs). Indien deze driehoek naar boven uitbreekt, dan zou een mogelijk target $20.900 kunnen zijn.

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers richting een nieuwe all-time-high?

“Boven $17.000 blijven voor bullish momentum”

Op de korte termijn: zodra Bitcoin de $17.000 houdt, ziet het er vooralsnog bullish uit in de nabije toekomst. Op de middellange termijn: let op zodra de koers de zone $21.300 – $21.400 nadert, want dan ligt een correctie op de loer.

Kom gezellig chatten in het Telegram kanaal van CFX Expert met enkele zeer ervaren traders en beleggers.

De prijs in euro: