Bitcoin (BTC) Update: Koers daalt met 10% in 1 dag

De Bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven boven de grens van $17.000. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Zoals voorheen zien we dat de markt van Bitcoin een volatiele markt blijft. Met een flinke stijging van enkele honderden euro’s per dag zien we nu wederom een flinke beweging. In de vorm van een flinke dip van bijna $2.500. Dat dit geheel onverwacht kwam kunnen we niet zeggen, al blijft een dergelijke beweging spannend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met het aantikken van ruim $19.000 lijkt het er dan momenteel ook op dat de koers een tijdelijke top heeft gevonden. Waarbij het nu spannend gaat worden op belangrijke support levels stand gaan houden of dat we echt een flinke tegenslag gaan zien.

Een nadeel van de snelle stijging is het geringe aanmaken van sterke support levels. Wat er mogelijk voor kan zorgen dat de koers weer verder door zakt dan we zullen verwachten. Met momenteel flink wat beweging zullen we de komende uren nog veel gaan zien. En kan het belangrijk zijn voor waar we de koers de komende tijd heen zullen zien bewegen.

Bitcoin daggrafiek

Wanneer we een blik werpen op de daggrafiek van Bitcoin dan zien we een flinke rode candle. Welke hoogstwaarschijnlijk vandaag ook niet meer in het groen gaat komen. Met deze prijs zitten we op een belangrijk punt waarbij de koers wat zweeft door een support en op zoek is naar een bounce of wellicht volgende support.

Bitcoin (BTC) Update: Koers daalt met 10% in 1 dag
Bitcoin daggrafiek 26 november 2020

Een stijging terug door $16.750 zorgt ervoor dat daar support gevonden kan worden maar het lijkt erop dat de koers nog wat verder wil gaan zakken. Met grote kans op een flinke duw omhoog rond $15.750. Het level waar voorheen veel moeite zat met het omhoog breken en welke eerder al eens support heeft laten zien.

Mede door het belangrijke van dit level gaan we naar verwachting veel volatiliteit zien de komende uren. Met enkele honderden euro’s aan swings beide kanten op.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Dat de huidige weerstand rond $19.000 nog te sterk is zien we goed in de 4-uurgrafiek van Bitcoin. Met daarbij een hele reeks rode kaarsen. Welke dus naar verwachting op $15.750 een kans hebben op het terugkaatsen omhoog. Afhankelijk van de kracht van bulls of bears. Een bounce kan al snel terugstijgen richting $16.750. Maar gaat ook laten zien waar de prijs zich de komende tijd heen zal bewegen.

Bitcoin (BTC) Update: Koers daalt met 10% in 1 dag
Bitcoin 4-uurgrafiek 26 november 2020

Het lijkt er dus op dat we momenteel een top hebben gevonden rond $19.000, dicht tegen de all time high aan. Wat een eerste test kan zijn, maar ook kan resulteren in een wat langere dip. Afhankelijk van de mate waarin de koers rond $15.750 zal gaan reageren. Dat kunnen we dan ook gaan zien als key level de komende uren.

Mochten we daar toch gaan doorbreken dan kan $14.000 nog voldoende support bieden. Maar een dip van dergelijke grote, meer dan $5000, zal waarschijnlijk een flinke kettingreactie veroorzaken en kunnen zorgen voor nog meer rode kaarsen. Het is afwachten wat de koers gaat doen en of deze een herstelpoging maakt. Vandaag sluiten boven $16.750 zal een bullish signaal zijn en voldoende kunnen zijn voor een nieuwe stijging.

Bitcoin prijs in euro’s: