Bitcoin (BTC) Update: maakt koers zich klaar voor test van $20.000?

De Bitcoin (BTC) koers schommelt momenteel bij de $19.000. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Met een prijs bij $19.000 weet de koers van Bitcoin zich nog steeds sterk staande te houden. De uptrend is op de belangrijke timeframes nog in stand ondanks een flinke dip eind vorige maand. En laat zien dat we wachten op een nieuwe push omhoog en wellicht eindelijk door de $20.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat we $20.000 momenteel zien als zeer sterke weerstand heeft te maken met het all time high wat er ligt rond dat level. Een belangrijk psychologisch punt waar de koers doorheen zal moeten breken om weer nieuwe hoogten te bereiken.

Op welk termijn dat zal kunnen gebeuren hangt volledig af van hoe de koers van Bitcoin de komende tijd zich zal gedragen.

Een nieuwe flinke dip kan zorgen dat het voorlopig niet gebeurt. Maar consolidatie of een nieuwe test kan al snel zorgen voor een nieuwe push omhoog.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Als we de 4-uurgrafiek van Bitcoin erbij pakken zien we al snel dat het level rond $20.000 veel weerstand geeft. En de koers ook snel naar beneden weet te drukken.

Maar ondanks deze flinke weerstand blijft de koers staande. Waardoor we een prijs van $19.000 blijven zien, dicht onder de huidige weerstand.

Bitcoin 4-uurgrafiek 6 december 2020

Bitcoin (BTC) Update: maakt koers zich klaar voor test van $20.000?

Op deze timeframe van 4 uur zien we momenteel wel enkele bearish signalen. Waaronder een lager vormende high. Wat kan betekenen dat de koers in de komende dagen verder kan dalen.

Echter zien we daaronder hoger vormende lows, wat juist weer een bullish signaal is. En gecombineerd ervoor zorgt dat de koers wellicht een triangle vormt.

Mochten we inderdaad een triangle gaan zien dan is de kans op een doorbraak omhoog nog steeds relevant en zelfs de bias voor het huidige bewegen van de koers van Bitcoin.

Een teken dat we op korte termijn al weer meer actie kunnen gaan verwachten. Waarbij we op $18.500 al sterke support vinden, maar tussen $19.750 en $20.000 hele sterke weerstand. Een relatief kleine range met belangrijke levels.

Bitcoin uurgrafiek

Een stukje verder inzoomen en kijkende naar de uurgrafiek van Bitcoin zien we dat de koers de uptrend strak volgt. Met een prijs welke zich boven de 200 EMA blijft bewegen. De indicator welke een wat langer termijn trend aangeeft.

Maar de koers ligt er niet ver van af en de 200 EMA dient momenteel tevens als support level. Deze breken en we kunnen inderdaad snel de $18.500 support zien.

Met als gevolg een bearish flip op een lager timeframe. Wat uiteraard niet wil zeggen dat we long term ook bearish zullen flippen.

Bitcoin uurgrafiek 6 december 2020

Bitcoin (BTC) Update: maakt koers zich klaar voor test van $20.000?

Het flirten met de trend lijn zien we vaak en kan zorgen voor veel support. Wat de koers omhoog blijft pushen om de uptrend in stand te houden en om sterke weerstanden te breken.

Het ziet er dus naar uit dat we op een belangrijk punt zitten. Met een potentiële test van $18.500 of wellicht een test en doorbraak van $20.000. Mochten we omhoog breken dan is het lastig te zeggen waar we gaan stoppen, gezien we dan in een compleet onbekende regio terecht komen.

Een daling door $18.500 kan al snel resulteren in lage regionen binnen $16.000. Al zal een snel herstel terug in de huidige regio aannemelijk zijn.

De prijs in euro: