Bitcoin (BTC) Update: Komt de koers weer boven $11.000?

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven rond $10.800. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin (BTC) Update

Het afgelopen weekend zag het er al goed uit voor de koers van Bitcoin met zicht op $11.000. En de afgelopen dagen heeft de koers precies gedaan wat er in onze verwachting lag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een nieuwe test van $11.000 met daarbij het mooi in stand houden van de support rond $10.600. Het bullish scenario wat we al een beetje aan zagen komen. Met wellicht een volgende stap naar een nieuwe stijging.

Dat de koers niet zomaar blijft doorstijgen tot ver boven $11.000 is ook geen gek teken. Op de weg omhoog zien we veel weerstand. Met het houden van huidige support levels zien we wel de mogelijkheid tot een nieuwe stijging.

Al met al lijken we nog steeds een sterke koers te zien. Met desondanks af en toe een dip, maar ook weer nieuwe stijgingen. De regio boven $10.000 wordt sterker, waardoor toekomstige dalingen niet zo makkelijk meer door de support rondom $10.000 zakken. Een positief teken, met kijk op meer.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Dat de prijs van Bitcoin de afgelopen dagen wederom een stijging inzette is een goed teken. We zien op de daggrafiek dat de koers langzaamaan hersteld van de flinke dip begin deze maand.

Ook worden er belangrijke weerstand zones worden doorbroken.

Met het doorbreken van $10.600 is er weer een belangrijk punt van weerstand naar support veranderd. Een level waarvan we verwachten dat deze een beweging omhoog laat zien bij het doorbreken.

En dat is ook gebeurd richting $11.200. Echter was het volume wat zwak en viel de prijs terug richting $10.800. Ook een punt waar we momenteel genoeg support zien om de prijs vast te kunnen houden.

Bitcoin (BTC) Update: Komt de koers weer boven $11.000?
Bitcoin daggrafiek 17 september 2020

Op korte termijn zal een test omhoog richting $11.600 in de verwachting liggen. Met als eerste stop $11.200. Maar een daling richting $10.600 is ook zeker mogelijk. Afhankelijk van de reactie van de prijs op het huidige level.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Een stukje verder inzoomen en we zien hoe de koers telkens zichzelf staande weet te houden na wat kleine bewegingen omlaag en ook telkens weer door weet te stijgen.

De huidige top van $11.200 laat wel zien hoe sterk de weerstand is. En kan met weinig nieuwe bullish volume een verdere daling veroorzaken.

Zoals we ook op de daggrafiek zien is $10.600 ook op kortere timeframes een sterke support zone. Met voldoende ruimte om een dip op te vangen. Welke wellicht bij daling ook weer een bounce omhoog kan veroorzaken.

Bitcoin (BTC) Update: Komt de koers weer boven $11.000?
Bitcoin 4-uurgrafiek 17 september 2020

Wat gaat de koers van bitcoin doen?

Al met al zien we dat de koers zich sterk gedraagt. Met een redelijk strakke beweging tussen belangrijke zones. Een echt grote uitbraak kan veel volatiliteit veroorzaken. Maar gezien de sterkte van zowel weerstand als support is een echte uitbraak nog niet snel gemaakt.

Bitcoin prijs in euro’s: