Bitcoin (BTC) koers stijgt maar door, gaan we $40.000 breken?!

De Bitcoin (BTC) koers schommelt momenteel rond de $34.000 en tikte wederom een nieuwe all time high aan bij $35.000. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Een nieuwe all time high, het begint bijna saai en routine te worden. Bij het schrijven van de technische analyse kunnen we nu steeds de nieuwe all time high benoemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waar deze vandaag staat op bijna $35.000. Het lijkt erop dat de koers ongeremd door weet blijven te stomen.

Met een potentieel level rond de $30.000 waar we het vermoeden hadden een korte stop te zien. Zagen we dat de koers er zonder enig moeite doorheen steeg.

Hoe lang dit door kan gaan? Dat is nog lastig te voorspellen. Het lijkt erop dat een stukje FOMO de koers omhoog weet te drukken. Wat een potentiële dip gevaarlijk kan maken.

Met het aanraken van $35.000 heeft de koers een korte pauze genomen. Maar de reactie en het zakken naar $34.000 doet vermoeden dat de koers op hoog tempo door zal kunnen gaan stijgen, en wellicht de 40k zou kunnen aan gaan raken.

Waar we uiteindelijk eindigen? Dat is niet te zeggen, gezien we in ongerepte regionen zitten. Waarbij we nog geen historische data hebben voor onze analyse.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Als we kijken naar de 4-uurgrafiek van Bitcoin zien we dat de koers zich in flink tempo omhoog aan het werken is. Met naarmate we verder stijgen steeds grotere kaarsen. Tussen de $20.000 en $30.000 zagen we dat de koers nog enkele momenten pauze nam.

En consolideerde om zo wat support op te bouwen. Nu boven de $30.000 zien we grote kaarsen. Wat doet vermoeden dat het breken van $30.000 meer te weeg heeft gebracht onder de impuls aankopers.

We zien enkele korte stops en momenteel support rond $33.000 en $31.750. Met als volgende vangnet de support rond $30.000.

Het zou aannemelijk zijn als de koers van Bitcoin een van deze levels gaat testen. Om een retrace te maken en vervolgens de koers weer verder omhoog te drukken.

Bitcoin 4-uurgrafiek 3 januari 2021

Bitcoin (BTC) koers stijgt maar door, gaan we $40.000 breken?!

Mocht bearish volume echt op gaan pakken dan kunnen we al snel $27.600 gaan testen, daar waar de prijs wat meer moeite had om te breken. Maar uiteindelijk ook meer support vond.

Als we simpelweg door blijven stijgen kunnen we al snel levels zien als $36.000 of $37.500. Puur omdat de mooiere ronde getallen zijn, en investeerders daar op reageren.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Om een wat beter beeld proberen te krijgen wat er precies gaande is met de koers, is het goed om wat in te zoomen. De 1-uurgrafiek van Bitcoin lijkt ons daar wat meer inzicht over te geven.

Daar waar we een aantal simpele maar effectieve bewegingen zien. Wat een verklaring kan zijn voor het doorstijgen van de koers. En wat ons mooie entries geeft voor posities.

Zo zien we dat de koers na het breken van $30.000 en de $33.000 aantikte een nieuwe test deed van $30.000. Wat we zien als een perfecte break-retest beweging.

De koers breekt een belangrijk level, en test deze later om vervolgens flink door te stijgen. De bullish candle in deze beweging laat zien dat het een perfecte instap was geweest voor een long positie.

Bitcoin (BTC) koers stijgt maar door, gaan we $40.000 breken?!
Bitcoin 1-uurgrafiek 3 januari 2021

Wat zegt dat over het huidige bewegen? Dat technische analyse, formaties en prijsactie nog altijd een rol speelt. Ondanks dat de koers parabolisch lijkt te bewegen. Momenteel zien we dat de koers flink wat meer weerstand bij $33.000 zag, en de koers langzaam iets zakt.

Een hertest van $33.000 ligt in de verwachting. En kan resulteren in een break-retest beweging zoals we eerder zagen. Wat de $33.000 wederom een mooie ingang kan geven tot een nieuwe all time high.

Het lijkt er voorlopig dus op dat we gewoon door blijven stijgen. Zonder dat we er precies de vinger op kunnen leggen waarheen.

Het kan zijn dat FOMO een rol speelt, of dat het niet de retail is welke aan het inkopen is maar de grote bedrijven. Om ons voor te bereiden op nog veel hogere levels. Het is een leuke en spannende tijd voor Bitcoin.

De prijs in euro: