Bitcoin (BTC) Update: koers rond $56.000, gaat de prijs weer stijgen?

De bitcoin koers staat op 18,828.42USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin update

Bitcoin maakte gister een volledige close boven de MA Ribbons. Dit is een bullishteken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update: koers rond $56.000, gaat de prijs weer stijgen?

De vorige keer dat dit gebeurde steeg de koers maar liefst 500%. Dit gebeurde op 9 oktober 2020. Het is haast niet te zien op de foto, maar op de onderstaande foto bij de eerste pijl zagen we het gebeuren.

We zitten inmiddels op een veel hogere prijs en een andere situatie, maar het is een patroon om in de gaten te houden.

Bitcoin (BTC) Update: koers rond $56.000, gaat de prijs weer stijgen?

De MA ribbon dient als een belangrijke support gedurende een uptrend. We zagen in de huidige bullrun meerdere malen support op deze lijnen en telkens kwamen er rond deze levels meer koper dan verkopers bij elkaar.

Hier zagen we telkens een grote stijging op de bitcoin koers.

Even waren sommige handelaren geschokt aangezien de koers op 21 april een dagelijkse close maakte onder deze lijnen zoals ook op de eerste foto te zien is. Net zoals een close boven deze lijnen geeft een close onder deze lijnen ook een teken aan, namelijk een bearish teken.

Echter, nog geen 9 dagen later kwam de koers al weer snel terug over deze lijnen en maakte 5 dagen later op 5 mei zelfs een bullish engulfing candle. Dit kan zeer bullish zijn.

Bitcoin (BTC) Update: koers rond $56.000, gaat de prijs weer stijgen?

We zien twee dingen:

1: De koers brak onder de ribbons maar werd direct weer opgekocht en maakte een close boven de lijnen. Dit is bullish en laat zien dat kopers de overhand hebben.

2: De koers maakte een bullish engulfing candle. Dit is ook bullish en laat in patroon zien dat kopers de overhand hebben.

Samen vormen deze feiten een bullish vooruitzicht op een stijging richting $63.850 zoals besproken in de analyse van gister.

Meer van zulke targets ontvangen?

Met CryptoTargets Premium kijkt u dagelijks mee over de schouders van ervaring crypto handelaren. Op dagelijkse basis ontvangen alle members op korte termijn targets voor cryptovaluta’s die potentie hebben om te stijgen.

Ook voor langere termijn targets bent u bij CryptoTargets Premium aan het juiste adres. Niet zeker om te beginnen? Probeer het dan 14 dagen gratis!

TIP: In de laatste blog van CryptoTargets nemen ze de Binance crypto card onder de loep

Lees meer over: