Vermogensbeheerder van $7.000 miljard zoekt Bitcoin en crypto expert

864 totale weergaven

BlackRock heeft een vacature uitgeschreven voor een positie als ‘VP Blockchain Lead’. Naar eigen zeggen wil de vermogensbeheerder meer bezig gaan met cryptocurrency’s. De beleggingsprofessional zal strategieën voor BlackRock gaan creëren en implementeren om aan de groeiende vraag naar crypto-activa – en dus Bitcoin – te voldoen.

Bitcoin en blockchain

Hoewel de titel suggereert dat het gaat over de buzz van blockchain, ligt het iets genuanceerder. BlackRock schijnt echt op zoek te zijn naar iemand die overweg kan met crypto-assets. Het lijkt een logische stap dat de kandidaat in kweste een team gaat leiden dat zich bezig houdt met custodial services. BlackRock zou daarmee ook Bitcoin voor haar klanten in bewaring kunnen nemen. Maar dat blijft vooralsnog een gok.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BlackRock is geen kleine jongen. Ze zijn de grootste vermogensbeheerder van de wereld en waren in 2019 verantwoordelijk voor een belegd vermogen van ruim 7.000 miljard dollar.

Volgens de details van de vacature die op de website van het bedrijf is geplaatst, moet de kandidaat ervaring hebben met valuation methodologies, methoden om de waarde van de assets in te schatten dus. Ook is BlackRock op zoek naar iemand met technische kennis van cryptografische hashfuncties.

BlackRock verwacht ook dat de nieuwe Blockchain Lead kennis heeft over de mechanismen van een consensus binnen een gedistribueerde netwerk, wat bij Bitcoin dus het Proof of Work mechanisme is. Daarnaast moet de nieuwe vice-president ook verstand hebben van asymmetrische cryptografie met public en private keys.

Directeurs zijn positief

Hoewel de titel van de vacature anders doet vermoeden, gaat het dus Bitcoin als cryptovaluta en niet zo zeer om de zogenoemde ‘bananen op de blockchain’.

BlackRock is een enorme grote financiële partij. Zowel de CEO als de CIO van het bedrijf lieten zich vorige maand positief uit over Bitcoin. CEO Larry Fink is een nieuwe naam uit Wall Street die de potentie van de cryptomunt inziet: “Het kan uitgroeien naar een wereldwijde markt.”

Hij maakte in het gesprek bij de Council on Foreign Relations en ook duidelijk kenbaar dat er op hun website enorm veel gezocht werd naar Bitcoin. De vacature die nu is uitgeschreven lijkt een logische stap om aan de vraag te kunnen voldoen.

Daarmee lijkt Fink een uitspraak van zijn collega Rick Rieder te echoën. Hij is de Chief Information Officer van hetzelfde bedrijf en vertelde tegenover CNBC dat hij BTC langzaam een groot deel van de goudmarkt ziet opslokken. Rieder denkt dat Bitcoin een belangrijke rol gaat spelen in de financiële wereld.

De lijst met bedrijven die zich serieus in de markt gaan mengen, of zelfs al skin in the game hebben, neemt de laatste maanden alleen maar toe, zo getuigt ook onderstaande tweet van Dan Held.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBlackrock