Deze man verstopte $59 miljoen aan Bitcoin (BTC) in vishengel

Het opslaan van de private keys om toegang te krijgen tot je bitcoin (BTC) is een hele belangrijke stap in het veilig gebruiken van BTC. De Irish Times publiceerde een treurig verhaal over Clifton Collins, die op papier rijk werd met bitcoin maar nooit heeft kunnen cashen.

Collins runde jaren lang een cannabis kwekerij en kocht van een deel van de opbrengst in 2011 en 2012 bitcoin. Hij vergaarde zo een klein fortuin. Goed nieuws, zou je denken, maar inmiddels is Collins deze BTC (grotendeels) kwijt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opgepakt

Collins werd in 2017 gepakt met $2.171 aan cannabis in zijn auto. Hij moest daarvoor 5 jaar brommen. Tijdens het onderzoek vonden de lokale autoriteiten 12 bitcoin wallets van Collins. De totale vangst? Bijna $59 miljoen aan BTC!

Maar de bitcoin staan nog altijd waar ze toen ook stonden: op de adressen van Collins.

Wat een pech, keys weg

Collins besloot in 2016 zijn risico’s te spreiden en zijn fortuin te verdelen over de gevonden 12 wallets. Zijn 6.000 BTC werden verdeeld en hij besloot de private keys op een papiertje in een vishengel te bewaren.

Zowel de politie als Collins zeggen nu dat er in 2017 is ingebroken in zijn huis waarna zijn bezittingen werden gestolen. Toen hij werd opgepakt werd zijn huis leeggehaald door zijn huisbaas. Bij een van deze gebeurtenissen is de vishengel verloren gegaan.

Zijn bezittingen werden naar een vuilstort geplaatst. Volgens de Times vertelde medewerkers aan de politie dat zij wel visgerei voorbij hebben zien komen, maar verder geen extra actie ondernomen hebben.

De vishengel is waarschijnlijk naar Duitsland of China gebracht en daar verbrandt.

Stommigheid

Collins heeft volgens de Times inmiddels vrede met de gang vaan zaken. Hij noemt het een straf voor zijn eigen stupiditeit.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...