Bitcoin (BTC) voorbij de 100 miljoen gebruikers

Volgens een onderzoek van de universiteit van Cambridge is Bitcoin voorbij de 100 miljoen gebruikers. De universiteit publiceerde nu al voor het derde jaar achtereen een onderzoek naar het gebruik van Bitcoin.

Het doel van het onderzoek is om de progressie van Bitcoin op dit gebied in kaart te brengen. Ook het aantal wallets is van 45 miljoen naar 191 miljoen toegenomen sinds ze voor het eerst hun onderzoek deden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is lastig te zeggen hoeveel individuen er precies achter het totale aantal bitcoin wallet zitten. Maar de universiteit schat dat 90% van de gebruikers meer dan één adres heeft.

De cijfers van Bitcoin gebruikers

Volgens het onderzoek ligt het totaal aantal dagelijkse Bitcoin gebruikers op 400.000 en zitten we met 191 miljoen wallets al dicht tegen de grens van 200 miljoen wallets.

Die wallets worden volgens de onderzoekers beheert door 100 miljoen gebruikers en 53 miljoen van die gebruikers zou ook weleens handelen.

Volgens het onderzoek is de groei vooral te danken aan het groeiende aantal accounts van aanbieders van cryptodiensten, die er vervolgens toe leiden dat mensen hun bitcoin naar eigen wallets verplaatsen.

Het netwerkeffect van Bitcoin

De enorme groei in het aantal gebruikers geeft aan hoe sterk het netwerkeffect van Bitcoin inmiddels is. Met 100 miljoen wereldwijde gebruikers begint het aantal Bitcoiners serieuze vormen aan te nemen. Hoe meer mensen in de asset investeren, hoe meer het verhaal van Bitcoin zich zal verspreiden.

Steeds meer mensen beginnen in te zien dat het fiat-geldsysteem niet voor iedereen even gunstig is. Eigenlijk is het ook heel eenvoudig. Zou je jouw salaris liever ontvangen in een vorm van geld die onbeperkt kan worden bijgedrukt? Of in een vorm van geld met een maximale hoeveelheid van 21 miljoen?

Bitcoin is in de eerste plaats een monetaire revolutie en dat verhaal begint steeds krachtiger om zich heen te slaan. Het doorbreken van de grens van 100 miljoen gebruikers is daar een mooie bevestiging van.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....