Miljardair Tim Draper geeft $1 miljoen aan Bitcoin weg op conferentie

772 totale weergaven

Voor sommige mensen is geld geen probleem (meer). Een daarvan is de durfkapitalist Tim Draper. Met zijn investeringsbedrijf Draper Goren Holm stelt hij $1 miljoen aan bitcoin beschikbaar om weg te geven bij een opkomend event.

Het is leuke marketing, maar er zit wel een adertje onder het gras: bezoekers van de Los Angeles blockchain week kunnen per persoon op $100 in bitcoin rekenen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gratis geld

Normaal gesproken moeten er allerlei alarmbellen afgaan wanneer iemand jou gratis bitcoin aanbiedt. Maar in het geval van Draper en zijn evenement in oktober is dat een ander verhaal.

Het is overigens wel afwachten hoe druk het wordt op een evenement als deze. Met corona in het achterhoofd is het de vraag of het evenement doorgaat en er uberhaupt duizenden mensen komen.

Voor de mensen die dat wil doen ligt er in ieder geval een welkomstpakketje klaar.

‘Adoptie’

Alon Goren, medeoprichter van Draper Goren Holm, vertelt tegenover Decrypt meer over de actie: ”Er is geen limiet, maar we hopen minstens $1 miljoen aan bitcoin weg te geven.” Volgens Goren zit er een simpele reden achter: ”De beste manier om over bitcoin te leren is een beetje te bezitten en de kracht met je eigen ogen te zien.”

Na het weggeven van bitcoin is het de bedoeling dat mensen leren hoe zij het kunnen uitgeven, sparen en hoe ze het kunnen verzenden naar iedereen ter wereld. Bezoekers van de Los Angeles Blockchain week worden op deze manier meteen in het diepe gegooid, met behulp van een beetje gratis geld.

Draper

Draper is een bekende naam in de bitcoin wereld. Hij kocht in 2013 bij een veiling van de Amerikaanse autoriteiten een flinke zak met bitcoin. Voor ‘slechts’ $19 miljoen kreeg hij 30.000 bitcoin, dat is nu zo’n $290 miljoen waard.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...