‘Bitcoin whales kochten veel BTC rond $10.570 en $11.288’

Bitcoin whales kochten veel bitcoin rond de prijs van $10.570 en $11.288. Dat blijkt uit data van Whalemap.

Whalemap analyseert de bitcoin blockchain en richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op bitcoin whales. Dat zijn mensen of partijen met een aanzienlijke hoeveelheid BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aankoopprijs

De analisten bestempelen $10.570 en $11.288 als zogenaamde whale clusters (ofwel: groepen whales). Deze groepen vormen zich door grote hoeveelheden bitcoin die op een zeker moment worden gekocht en vervolgens niet meer bewegen.

Voor deze statistieken wordt gekeken naar Unspend Transaction Outputs (UTXO’s). Op de eerder genoemde prijzen hebben veel partijen een bitcoin transactie gedaan en de bitcoin daarna stil laten staan.

Bubbel

In onderstaande grafiek staan de clusters duidelijk aangegeven. Whalemap legt hun cijfers uit: ”Bubbels laten de plekken zien waar niet uitgegeven bitcoin worden verzameld.”

Volgens sommige analisten zijn deze prijspunten van belang omdat veel stilstaande BTC op een bepaald prijspunt zijn gekocht. In dit geval gaat het dus om $10.570 en $11.288.

Wanneer bitcoin de aankoopprijs van deze bitcoin weer aantikt dan is dat dus het moment waarop deze whales uit kunnen stappen als ze de markt niet vertrouwen.

Whale clusters volgens Whalemap

'Bitcoin whales kochten veel BTC rond $10.570 en $11.288'

On-chain data

Bovenstaande data kijkt vooral naar de dollarprijs van bitcoin en verbindt daar bepaalde conclusies aan. Er is ook on-chain data dat meer vertelt over de staat van het netwerk.

Volgens de analisten van Glassnode sturen bitcoin miners meer BTC naar beurzen.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Glassnode”]”Momenteel gaat bijna 10% van de betaalde transactiekosten aan miners naar centrale beurzen. Dat is een verdubbeling sinds de start van dit jaar en is niet zo hoog geweest sinds het eind van 2017.”[/penci_blockquote]

Bitcoin transactiekosten door beurzen

'Bitcoin whales kochten veel BTC rond $10.570 en $11.288'

De bitcoin hashrate bereikt nieuwe recordhoogtes dit jaar. De gemiddelde hashrate behaalt ook een nieuw record. Dat betekent dat er meer computerkracht dan ooit bezig is met het minen van bitcoin.

Waar miners actiever bitcoin naar een beurs sturen, is er aan interesse zeker geen gebrek.

Bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...