YouTuber veroordeeld tot 50 jaar cel na kidnappen en Bitcoin losgeld

844 totale weergaven

De 25-jarige YouTuber Germán Abraham Loera Acosta is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 50 jaar. de Mexicaan is kidnapte en vrouw en eiste losgeld in bitcoin (BTC).

Acosta is een voormalig YouTuber met een publiek van tienduizenden mensen. Hij claimde de directeur van een marketing bedrijf te zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zes ontvoerders

Acosta is een van de zes veroordeelde mannen voor de ontvoering. De groep eiste $100.000 in BTC als losgeld voor de 33-jarige advocate Tania Denisse.

De andere veroordeelden zijn: Jassiel Omar Molina Ceballos, Jesús Adrián Mendoza Pérez, Edgar René Subías Rubalcaba, Jesús Arnulfo Ochoa Martínez en Juan Alfonso Puerta Holguín.

Je moet ze een ding nageven: het zijn mooie Mexicaanse namen…

Gepakt

Acosta staat bij de autoriteiten bekend als een tech-savvy man, maar toch kon hij niet ongezien de bitcoin verzilveren. Bitcoin is ideaal om betalingen te accepteren en te verzenden, maar om dat geheel anoniem te (blijven) doen moet je van goede huize komen.

De criminelen huurde een huis waarin het slachtoffer werd vastgehouden. Acosta legde contact met de autoriteiten en legde zijn eisen op tafel.

Losgeld

Het losgeld werd betaald. Acosta besloot via Twitter contact te zoeken met cryptobeurs Bitse. Hij schreef: ”Ik wil graag met je praten. We zijn het hoofd van de marketingafdeling van een van de grootste bitcoin casino’s in de wereld.”. De beurs reageerde niet op het bericht.

Denisse werd 48 uur na het eerste contact bevrijd door de lokale anti-kidnap afdeling van de Mexicaanse gemeente Chiuahua. De ontvoerders werden opgepakt door de cybercrime specialisten van de overheid.

Al het losgeld werd teruggepakt door de autoriteiten na de aanhouding van de kidnappers. Ook werden er drie voertuigen, een handgeweer en mobiele telefoons in beslag genomen.

Bitcoin als losgeld

Bitcoin is een makkelijke manier voor criminelen om een betaling te ontvangen. Het netwerk is open en voor iedereen toegankelijk. Heb je een bitcoin adres? Dan doe je mee.

Het protocol maakt geen onderscheid tussen een doorgewinterde crimineel, een koelkast, de brave burger of een regeringsleider die onder sancties uit wil komen. Dat is een van de kernwaardes van bitcoin: iedereen kan het gebruiken.

Bitcoin als losgeld in het nieuws:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsYoutube

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...