Coinbase UK haalt Zcash (ZEC) van beurs onder druk van autoriteiten

Coinbase gaat cryptomunt Zcash (ZEC) verwijderen van haar beurs in Groot-Brittannië. Klanten hebben een brief ontvangen van de ruilbeurs waarin hen opgedragen is de cryptomunt te verplaatsen naar een externe wallet. Per maandag 26 augustus zet de beurs de cryptomunt automatisch om in Britse Pond.

Coinbase en Zcash (ZEC)

Electric Coin Company, de ontwikkelaar achter Zcash, bevestigt per onderstaande tweet het nieuws.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het blockchainproject benadrukt 100% te voldoen aan de Britse wet – en regelgeving (anti-witwasregels). De cryptomunt is nog wel verkrijgbaar en verhandelbaar bij cryptobeurs Cex.

Heeft deze maatregel te maken met aangescherpte Britse wet – en regelgeving op het gebied van cryptovaluta? Het ziet er wel naar uit.

Financiële waakhond

De Financial Conduct Authority (FCA), de financiële waakhond van het Verenigd Koninkrijk, heeft eind juli richtlijnen voor crypto assets bekendgemaakt. Daarin staat onder meer dat bitcoin en ethereum ‘geen regulering nodig hebben’.

Wel gaan utility tokens en enkele stablecoins onder toezicht van de FCA vallen. Daar lijkt ook Zcash (ZEC) toe te behoren.

Het Britse belastingkantoor, HM Revenue & Customs, eist van cryptobeurzen Coinbase, eToro en CEX.IO de namen van haar klanten en de transactiegescheidenis.

Bedoeld om het ontduiken van belastingafdracht op het bezit van cryptovaluta te vermijden.

Privacymunt Zcash

De blockchain van Zcash geeft gebruikers méér privacy omdat de details van de transacties zijn afgeschermd. Ze noemen het zelf ‘Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge’, oftewel ‘zk-SNARK’.

De ontvanger kan de informatie verifiëren zonder de informatie aan iemand anders te onthullen. De transacties zijn versleuteld, maar wél verifieerbaar op de blockchain.

ZEC blijft wereldwijd, ook in Nederland door de bekende ruilbeurzen en brokers ondersteund. De koers op moment van schrijven van ZEC is $57 volgens marktvorser Messari.

Zcash (ZEC) interview: ‘Privacy onmisbaar voor adoptie cryptomunten’

Bron: Coindesk
Afbeelding: Flickr.com

Lees meer over:
zcash

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.