Grootste Zuid-Koreaanse bank komt met Bitcoin custody services

De grootste bank van Zuid-Korea, KB Kookmin Bank, staat klaar om hun bitcoin custody services te lanceren. De diensten en services vallen onder het nieuwe merk KB Digital Asset Custody (KBDAC). De bank kijkt ook naar dezelfde diensten voor onder andere ether (ETH).

Bitcoin custody

Een bitcoin custody service van een bank lijkt op andere diensten die een bank levert. Zij slaan jouw geld op, jij betaalt daar een fee voor en je hebt geen omkijken meer naar je kapitaal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit soort diensten staan haaks op de basisprincipes van bitcoin: je geld in eigen beheer en er is geen derde partij nodig. Maar toch is er vanuit de traditionele financiële wereld interesse in dit soort producten.

Als investeringsfonds of een andere instantie die bezig is met bitcoin kan het aantrekkelijk zijn om private key management en het beheer van je BTC uit te besteden.

Private keys

In 2019 kocht de Zuid-Koreaanse bank de start-up Atomrigs Lab op. Dit bedrijf levert het product die de veiligheid van de opgeslagen bitcoin moet garanderen. Tegenover Digital Today legt een werknemer uit dat zij bouwen aan een ‘cryptocurrencies using multi-party computation (MPC) cryptography’ techniek’.

Deze technologie genereert willekeurige ‘key shares’ in plaats van vaste private keys. Middels key shares kunnen partijen gezamenlijk toestemming geven voor een transactie. Dat betekent dat niemand in zijn eentje de kas leeg kan roven en er op deze manier met de buit vandoor kan gaan.

Meer dan custody

De KB Kookmin Bank kan ook andere services gerelateerd aan ‘digital assets’ zoals bitcoin aanbieden. Dan moet je denken aan trading, investeringsadvies en asset management.

Volgens Digital Today kan de toetreding van de grootste bank in Zuid-Korea leiden tot meer stappen van de concurrentie. Concurrerende banken als Shinhan, Hana en Woori zullen ook een graantje mee willen pikken in deze industrie, zeker wanneer de Kookmin bank er goed geld mee verdient.

De handel in bitcoin en andere cryptovaluta is al jaren onderwerp van gesprek. De overheid kwam eerder dit jaar met een vergunningstelsel.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...