‘Bitcoin wordt door Chinese druglords gebruikt om controle te omzeilen’

Het ministerie van Financiën van de Verenigde Staten houdt steeds beter bitcoin (BTC) adressen in de gaten in hun ‘drugscrisis’. De handel in opioïden is een groot probleem in Amerika en moet door verschillende inspanningen van veiligheidsdiensten aan banden worden gelegd.

Verschillende adressen worden in de gaten gehouden en geanalyseerd. Amerika heeft natuurlijk niet de mogelijkheid bitcoin adressen te blokkeren, dus transacties naar de adressen kunnen gewoon blijven doorgaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wel kan men er voor zorgen dat de transacties van en naar deze adressen goed in de gaten houden. Hier kun je een hoop informatie uit halen.

Chinezen

Volgens de beleidsmakers in Amerika richt het land zich met deze maatregelen tegen Chinese criminelen: ‘Er moet financiële druk worden uitgeoefend op de partijen die synthetische opioïden maken, kopen of verhandelen’.

Het Office of Foreign Assets Control (OFAC) en het het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) kondigde deze plannen eerder deze maand aan. Er zijn een aantal grote Chinese criminelen die door deze maatregelen nog beter op moeten gaan letten:

De OFAC heeft een 11 extra bitcoin adressen toegevoegd aan hun zwarte lijst. Ook één litecoin adres wordt extra in de gaten gehouden. Het sturen van een transactie naar de ‘verboden adressen’ is strafbaar voor Amerikanen.

Financiële controle omzeilen

Sigal Madelker stelt dat de OFAC tot de ontdekking is gekomen dat veel belangrijke pionnen in het netwerk van illegale handel in drugs gebruik maken van bitcoin. Madelker is een verantwoordelijke voor de financiële inlichtingendiensten en het bestrijden van terrorisme binnen het Ministerie van Financiën.

De autoriteiten zeggen dat zowel Zheng en Yan bitcoingebruikers zijn. Dat zijn er dus al twee van de lijst van vijf. Niet alleen hun ontdekte adressen worden in de gaten gehouden, ook adressen die op de een of andere manier een connectie hebben worden onder de loep genomen.

Door het open karakter van bitcoin is elke transactie terug te vinden op het netwerk. Tegelijkertijd kan iedereen gebruik maken van datzelfde open netwerk. Dat zorgt dus voor dit soort situaties. Je kunt niemand de toegang tot bitcoin ontzeggen, maar je kunt het mensen wel moeilijk maken als je dat erg graag wil.

Bron: Bitcoinist

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsChina

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...