'Bitcoin niet ver weg van $100.000 door inflatie van fiat valuta', aldus Adam Back

'Bitcoin niet ver weg van $100.000 door inflatie van fiat valuta', aldus Adam Back

Bitcoin (BTC) is niet ver weg van een waarde van $100.000 per stuk, dat stelt Adam Back. Back is de oprichter van Blockstream, een van de grootste en bekendste bitcoinbedrijven in de wereld.

Back: ''BTC brak $10.000 toen er nog niet eens een beweging boven $1.000 werd verwacht.''

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Speculatie

Uiteraard zijn dit soort uitspraken altijd te nemen met een flink korreltje zout. Back en Blockstream zijn gebaat bij een hoge bitcoin prijs.

Volgens de cypherpunk zijn we al goed op weg naar hyperbitcoinization. De inflatie van de dollar stijgt, 1 dollar wordt op een gegeven moment 10 dollarcent waard in koopkracht. Back: ''Dan is $10 miljoen per bitcoin nog 'maar' $1 miljoen in het geld van vandaag.'

Kortom: Back wijst inflatie aan als de reden dat een veel hogere prijs van bitcoin niet zo'n gek idee is. Hij laat bij deze voorspelling andere factoren buiten beschouwing. In Nederland stegen de prijzen volgens de officiële cijfers harder dan ooit in 17 jaar: 2.6 procent inflatie.

$100.000

De prijs van bitcoin is sinds 2017 regelmatig over die magische grens van $10.000 gedoken, terwijl de bodem rond de $3.500 lag. Voorlopig ligt de koers van bitcoin nu boven de grens van $8.000. Er is dus, ondanks de woorden van Back, nog een lange weg te gaan.

Lees ook: ‘Bitcoin (BTC) staat voor scheiding van Geld en Staat’, aldus bitcoin-ontwikkelaar Adam Back

Voorspellingen

Back is zeker niet de enige die denkt aan een prijs van $100.000 per BTC in de toekomst. We zijn daar met zijn allen nog lang niet. En het kan nooit met zekerheid worden gesteld, maar toch is het leuk om naar dit soort voorspellingen te kijken.

Een belangrijk punt van discussie is de halving in 2020. De gegarandeerde beloning voor miners in een block gaat van 12.5 BTC naar 6.25 BTC. Dat betekent dat het nieuwe inflatiecijfer van bitcoin op 1.8% ligt, dat staat vast.

Dit zorgt ervoor dat er dus minder nieuwe bitcoin de markt op komt. Dat zou, wanneer de vraag niet daalt, positief uit kunnen pakken voor de prijs.

Een aantal andere voorspellingen voor een bitcoin prijs van $100.000 op een rij:

Lees meer over:
Bitcoin adam back

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties