BitMEX en OKCoin belonen Bitcoin Core ontwikkelaar met $150.000

Amiti Uttarwar heeft een donatie van $150.000 gekregen voor haar werk aan bitcoin. HDR Global Trading en OKCoin betalen dit bedrag voor haar werk voor bitcoin. HDR is het moederbedrijf van bitcoin derivatenbeurs BitMEX.

Uttarwar werkt als Bitcoin Core developer voor het bedrijf Xapp, voorheen was zij een software engineer bij de beurs Coinbase.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verbetering van privacy

Ze richt zich op de peer-to-peer laag voor bitcoin. Uttarwar was betrokken bij het verbeteren van de communicatie tussen nodes, zij delen gevoelige informatie en dat kan veiliger.

De update van de developer (PR #18038) voorkomt dat informatie van transacties continue worden doorgestuurd. Dit verhoogt de privacy op het netwerk: er is immers minder informatie te verzamelen over nodes.

Op termijn moet dit project leiden tot nog meer privacy: uiteindelijk moet het delen van deze informatie helemaal voorkomen kunnen worden.

Consensus

Het Proof-of-Work consensus mechanisme was voor Uttarwar de reden om naar bitcoin te trekken: ”Blockchain introduceert een nieuw vertrouwensmodel met duidelijke regels die open en beschikbaar is voor iedereen.”

De ontwikkelaar denkt dat dit concept de manier waarop we met elkaar omgaan kan veranderen: ”Het brengt een manier tot stand waarop we akkoord kunnen gaan over wat er is gebeurd, zonder elkaar te hoeven vertrouwen. Toen ik de gevolgen voor de toekomst en de samenleving zag, was ik verkocht en vastberaden om te bouwen.”

Subsidieprogramma

HDR Global Trading kondigde dit jaar een subsidieprogramma aan. Eerder kreeg een andere Bitcoin Core developer al $100.000 om verder aan bitcoin te bouwen.

Dit soort initiatieven zijn belangrijk voor de verdere ontwikkeling van bitcoin. Wanneer je bouwt aan een open-source protocol dan begint dat vaak vrijwillig. Door dit soort grote donaties hebben developers financiële zekerheid en kunnen ze zich richten op de verdere ontwikkeling van bitcoin.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...