Vroege Bitcoin miner noemt Craig Wright oplichter met ‘zijn’ adressen

Craig Wright krijgt opnieuw een klap in zijn campagne voor de identiteit van Satoshi Nakomoto. Wright beweert de bedenker van bitcoin (BTC) te zijn. De Australiër probeert op allerlei manieren te ‘bewijzen’ dat hij Satoshi is, maar wordt constant gepakt op allerlei leugens.

En we mogen weer wat extra punten bijschrijven op het lijstje van bedrog van Wright.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Nederlander Arthur van Pelt legde ons in Hup Bitcoin al uit waarom Craig Wright vooral leugens verspreid. Van Pelt noemt zichzelf ‘de sniper in de achtertuin van bitcoin’ en benoemt alle misstappen en fouten van Wright.

Bericht ondertekend

Wright kwam met een lijst aan bitcoin adressen die in zijn bezit zouden zijn. Hij bracht deze naar voren in een lopende rechtszaak. 145 adressen die hij benoemt zijn echter niet van hem, óf hij begint via berichten tegen zichzelf te praten.

Om een bericht te signeren met een bitcoin adres heb je toegang tot het adres nodig. Het ondertekende bericht ziet er als volgt uit:

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Bitcoin bericht”]”Craig Steven Wright is a liar and a fraud. He doesn’t have the keys used to sign this message. The Lightning Network is a significant achievement. However, we need to continue work on improving on-chain capacity. Unfortunately, the solution is not to just change a constant in the code or to allow powerful participants to force out others. We are all Satoshi”[/penci_blockquote]

De persoon achter het bericht maakt van de gelegenheid gebruik om het Lightning Network te benoemen én haalt ook nog even de ‘big blockers’ aan.

De adressen werden aangedragen in de rechtszaak tegen de nabestaanden van David Kleiman. Zij willen de helft van 1,1 miljoen bitcoin (ter waarde van zo’n $9,7 miljard) die in de eerste fase van bitcoin zijn gemined.

Wright moet in deze zaak nu laten zien dat hij toegang heeft tot de oude bitcoin. Maar tot op heden blijft het, wederom, bij veel loze beloftes.

Tulip Trusts

De adressen zijn volgens Wright onderdeel van de ‘Tulip Trusts’. Wright beweert dat dit fonds de controle over de private keys had. Hij kan dat echter nog altijd niet bewijzen.

En nu is er dus iemand met honderden adressen op die lijst die een bericht signeert tégen Wright.

‘Patoshi blocks’

De bitcoin adressen die het bericht hebben ondertekend zijn geen ‘Patoshi blocks/adressen’. De Patoshi blocks verwijzen naar de bezittingen van een dominante bitcoin miner in 2009. Veel mensen denken dat dit Satoshi was, maar dat is niet met zekerheid te zeggen.

Bij dit onderzoek kijken analisten naar de ‘nonces‘ van de blocks. En die komen niet overeen met de vermoedelijke miner van de Patoshi blocks.

Bitcoiner Jameson Loop haalt ook aan dat er waarschijnlijk andere partijen zijn die al sinds 2009 hun bitcoin niet hebben verkocht of uberhaupt verstuurd. Dit gaat mogelijk om iemand anders dan Satoshi.

Ook bitcoin derivatenbeurs BitMEX kwam verschillende adressen tegen uit de Tulip Trust. Wright is a

Bitcoin podcaster en ondernemer Marty Bent denkt dat er meer oldskool bitcoiners zijn dan wordt gedacht. Sommige onderzoekers denken dat er miljoenen bitcoin verloren zijn gegaan, maar het kan ook zijn dat er een kleine groep is met veel BTC die gewoon echt nog steeds alles vasthouden.

Eerder deze maand werden er nog 11 jaar oude bitcoin verstuurd door een miner die tot voor kort zijn (kleine) fortuin niet had aangeraakt.

Nic Carter doet ook nog een duit in het zakje. Iemand die al 11 jaar stil is met miljoenen dollars aan bitcoin voelt zich genoodzaakt om te laten zien dat Wright deze adressen níet bezit.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...