‘Bitcoin cruiseschip The Satoshi verkocht voor $12 miljoen’

De Satoshi, een cruiseschip dat bedoeld was om Bitcoiners over de hele wereld te huisvesten, is naar verluidt verkocht. Na behoorlijk wat gedoe heeft de eigenaar, Chad Elwartowski, het schip uiteindelijk van de hand gedaan.

Cruiseschip ‘The Satoshi’

De ambitieuze Elwartowski, een Amerikaanse bitcoin handelaar, had het idee om een drijvend Bitcoin Citadel te realiseren. Het schip had in totaal ruimte om 777 bitcoiners te huisvesten, zonder beperkingen van overheden en compleet belastingvrij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ocean Builders, het bedrijf van Chad, kocht het bijna 250 meter lange schip in oktober 2020 aan, toen nog bekend als de ‘Pacific Dawn’. Het schip had in de Golf van Panama een netwerk hub vol bitcoiners en andere blockchain enthousiastelingen moeten worden.

Jammer genoeg is dit plan wegens behoorlijk wat tegenvallers (nog) niet uitgekomen. Zo werd in december 2020 duidelijk dat er geen verzekeraar te vinden was die het schip wilde verzekeren. Zonder verzekering was er geen bemanning in te huren en was het ook niet rendabel.

Drijvend bitcoin paradijs

In 2019 zette Chad Elwartowski en zijn vriendin Nadia Supranee Thepbet een bitcoin-fonds op om het wilde idee van een drijvend bitcoin paradijs te realiseren. Al snel waren de Amerikaanse autoriteiten ervan op de hoogte en vonden ze het geen goed idee. De overheid vreest dat het een plek werd waar bijvoorbeeld witgewassen zou kunnen worden.

Ze weken uit naar de zee en bevestigden daarmee het soevereine karakter van het schip. Omdat de autoriteiten in de VS dreigden met straffen, week het echtpaar uit naar Panama in de hoop de droom te realiseren. Overigens weer zonder succes. Onder meer de coronacrisis gooide flink roet in het eten.

Het is nog niet officieel bekend gemaakt wie het cruiseschip heeft gekocht. Al laten bronnen weten dat het schip is gespot in Montenegro. Tradewinds heeft laten weten dat waarschijnlijk het bedrijf Wake Asset Co, dat geregistreerd staat in de Britse Maagdeneilanden, het schip voor $12 miljoen dollar heeft gekocht.

Nu met een nieuwe eigenaar, Covid-19 vaccins die vorderen en een Bitcoin prijs dat 870% is gestegen in de afgelopen 12 maanden is er wellicht hoop voor “The Satoshi”. En wordt een drijvend Bitcoin Citadel ooit eens werkelijkheid.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Satoshi Nakamoto