Elke WordPress website kan nu een cryptobeurs online zetten

Durfkapitalist Tim Draper is een uitgesproken investeerder in bitcoin (BTC) en hij komt met een nieuw project. De ‘Cryptocurrency Exchange’ plug-in moet mensen in staat stellen gemakkelijk en snel zelf een cryptobeurs op te zetten.

WordPress beurs

Zo’n 35% van alle websites maakt gebruik van WordPress (deze site ook, trouwens!). Dat is een groot aantal potentiële gebruikers voor een plug-in als deze. Het doel is simpel: het moet makkelijk worden voor iedereen om een eigen bitcoin handelsplaats op te zetten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De investeerders van Draper Horen Holm willen hiermee bloggers, mediabedrijven en de bakker op de hoek in staat stellen binnen een dag aan de slag te kunnen.

Je kunt zelfs een eigen beurs opzetten met een eigen smoel. Volgens het bedrijf komen we hiermee ‘een stap dichterbij de droom van een ‘echt grenzeloze wereld’.

Addertje onder het gras

Een kijkje onder de motorkap van de plug-in toont echter aan dat je niet even een volwaardige cryptobeurs opzet wanneer je de plug-in gebruikt. De software gebruikt een API van het platform Totle. Zij verzamelen de gegevens van verschillende platformen en geven je de beste opties in hun ogen.

Op dit moment ondersteunt de plug-in alleen ERC20-tokens. Maar er is toch een weg naar bitcoin. Je kunt WBTC kopen, dat is een token die je in kunt ruilen voor BTC. Het is wat extra moeite en het is sneller om het via traditionele beurzen te doen, maar het is een manier…

Het is wachten op echte bitcoin functionaliteiten voordat deze plug-in echt interessant wordt voor de bitcoin wereld, maar het is een begin.

Ook is het bij dit soort projecten altijd afwachten hoe het precies zit met de veiligheid en mogelijke fouten in de software.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...