'Derde bank van Singapore bouwt aan Bitcoin custody services'

'Derde bank van Singapore bouwt aan Bitcoin custody services'

Bitcoin is geen vies woord meer in de wereld van banken. Zelfs grote partijen als JPMorgan Chase zien dat instituties meer Bitcoin kopen. De United Overseas Bank in Singapore is ook bezig met bitcoin custody services. Dat meldt The Block.

Bitcoin services

De bank is opzoek naar een 'VP-Crypto Security Administrator' om dit project in goede banen te leiden. Mocht je dus nog de ambitie hebben om bij de derde bank van Singapore aan de slag te gaan én je hebt de juiste ervaring: stuur ze een bericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze zijn specifiek opzoek naar iemand die weet hoe je een veilige manier bouwt om 'crypto keys' te managen. De functie omvat meer: ook moet je op het gebied van veilige hardware goed uit de voeten kunnen.

Een aantal andere eisen: je moet verstand hebben van encryptie standaarden, key generation en management en je moet op de hoogte zijn van betaalnetwerken.

De vacature laat duidelijk zien dat de bank nog in de beginfase van het proces zit.

Concurrentie

De plannen van United Overseas Bank komen niet uit de lucht vallen. Een van hun grootste concurrenten meldt zich namelijk ook in de bitcoin industrie. DBS Bank is met 5 miljoen klanten de grootse van het land en lanceert binnenkort een eigen bitcoin beurs en komt ook met custody services.

DBS wacht nog op goedkeuring van de lokale autoriteiten. Ook United Overseas Bank zal door de keuring van de regelgevers moeten komen met hun plannen.

Banken

Bitcoin is niet langer een lachertje in de wereld van banken. De Russiche bank Gazprombank start ook met bitcon diensten. Het bedrijf gebruikt daarvoor hun dochteronderneming in Zwitsterland, want in Rusland is dat een stuk moeilijker.

Een van de meest opmerkelijke nieuwtjes over bitcoin en banken komt uit Iran: De centrale bank gaat Bitcoin kopen van Iraanse miners. In Iran zijn relatief veel grote datacentra die zich richten op het minen van BTC. De lokale centrale bank is een van de grootste afnemers van die verse bitcoin.

Het land wil middels betalingen met bitcoin de internationale sancties omzeilen. Auto importeurs gaven eerder al aan graag BTC te gebruiken, de centrale bank gaat dat faciliteren.

Lees meer over:
Bitcoin bank Singapore

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties