Bitcoin daalt hard en ETFs verliezen opnieuw kapitaal

7136 totale weergaven
bitcoin etfs uitstroom

Het gaat niet goed met bitcoin op dit moment. De digitale munt is vannacht opnieuw onder de 60.000 dollar gekomen en de bears lijken op dit moment in controle over de bitcoin koers. Dat zien we ook terug aan de resultaten van de Spot Bitcoin ETFs.

Spot Bitcoin ETFs verliezen kapitaal

De 11 Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten zagen op woensdag een netto-uitstroom van 20,45 miljoen dollar. Slechts twee fondsen zagen überhaupt een kapitaalstroom, de rest moest een nul opschrijven.

Natuurlijk was de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) verantwoordelijk voor de uitstroom met een totaal van 26,99 miljoen dollar. Dat betekent dat het andere fonds gisteren met een plus eindigde en dat klopt.

Fidelity wist 6,55 miljoen dollar aan bitcoin naar binnen te harken. Dat was echter niet voldoende om er een positieve dag van te maken. Als bitcoin op deze manier doorgaat, dan zal het nog wel even duren voordat de ETFs weer voor nieuwe kapitaalinstromen gaan zorgen.

In totaal hadden de ETFs ongeveer 800 miljoen dollar aan handelsvolume op woensdag. Dat was al een stukje lager dan de 995 miljoen dollar van dinsdag. In maart ging het om hele andere volumes. Destijds haalden de ETF handelsvolumes van 8 tot 10 miljard dollar per dag.

Bitcoin daalt 3%

De bitcoin koers staat op het moment van schrijven op een daling van 3% en klokt binnen op 58.825 dollar. Daarmee is het bullish momentum toch echt verdwenen en kunnen we niet meer zeggen dat we nog in een overtuigende bullmarkt zitten.

Bitcoin pauzeert nu al bijna vier maanden. Een paar keer kwamen we natuurlijk nog in de buurt van de all-time high van 73.800 dollar van 14 maart, maar uiteindelijk was er niet voldoende vraag om daar met overtuiging bovenuit te breken.

Nu is de hoop een klein beetje gevestigd op de Ethereum ETFs in de Verenigde Staten. Kunnen die straks misschien voor het vonkje zorgen dat nodig is voor bitcoin en de rest van de industrie om de weg omhoog weer in te zetten?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....