‘Bitcoin daling levert handelaar $9 miljoen op binnen 5 minuten’

Bitcoin (BTC) dook gisteren weer onder de grens van $10.000. Voor veel bitcoiners slecht nieuws, maar niet voor iedereen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een handelaar op derivatenbeurs BitMEX heeft er naar verluidt optimaal van geprofiteerd.

De daling leverde een oude bekende van de beurs een flinke zak met virtuele winsten op.

Wanneer je een futures-contract afsluit dan speculeer je op de toekomstige prijs van bitcoin. Dat is een risicovolle onderneming, want als je future onder water komt te staan en je hebt niet voldoende financiële middelen dan kun je een hoop verliezen.

Een hoop risico dus met mogelijk grote winsten, maar dat is maar voor weinigen weggelegd.

Geliquideerd

Uiteraard zijn er niet alleen maar winnaars in dit soort gevallen. Volgens data van Skew Analytics was een daling van 5.35% voldoende om $90 miljoen van de posities te liquideren bij BitMEX.

'Bitcoin daling levert handelaar $9 miljoen op binnen 5 minuten'
BitMEX liquidaties volgens Skew Analytics

Speculatie over manipulatie

De ‘bitcoin whale’ in kwestie is Joe007. De persoon achter dit account wist flink te profiteren van de plotselinge prijsbewegingen.

En dan komt natuurlijk de geruchtenmolen op gang. Volgens een redacteur van Cointelegraph daalde de prijs onder $10.000 nadat er een ‘sell wall’ werd weggehaald. Door het dunne orderboek kon Joe007 vervolgens gebruik maken van de situatie en de prijs onder de $10.000 drukken.

Het verband is snel gelegd, want er komen vaker dit soort verhalen voorbij. In december 2019 ging Joe007 een weddenschap aan voor 10.000 dogecoin. Om de weddenschap te winnen zou hij met 800 BTC de prijs op $7.200 hebben gehouden.

Dit gedeelte is pure speculatie, maar het feit is dat de handelaar flink geprofiteerd heeft van de huidige prijsbewegingen.

'Bitcoin daling levert handelaar $9 miljoen op binnen 5 minuten'

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEX

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...