Crypto hedgefonds Adaptive Capital sluit deuren na Bitcoin (BTC) daling

De industrie rondom bitcoin (BTC) is een hele bewegelijke en veranderlijke tak van sport. Crypto hedgefonds Adaptive Capital moet de deuren sluiten. De oorzaak laat zich raden: de prijsdalingen van 12 en 13 maart. Dat meldt The Block.

Geld terug

Adaptive stopt per direct en de overgebleven fondsen worden teruggestort naar investeerders: ”We zijn er van overtuigd dat de risico’s om door te gaan in zo’n onzekere omgeving niet opwegen tegen de mogelijke opbrengsten.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op 13 maart daalde de prijs van BTC met meer dan $1.000. In onderstaande grafiek kun je goed de dalingen zien. Adaptive Capital was daar als organisatie niet op voorbereid.

Bitcoin koersverloop

Crypto hedgefonds Adaptive Capital sluit deuren na Bitcoin (BTC) daling

Foutje, bedankt

Adaptive wijst naar problemen in de infrastructuur die niet in staat was de grote verkopen te verwerken. Bitcoin beurs BitMEX werd niet bij naam genoemd, maar tijdens de grote prijssprong was het platform 45 minuten onbereikbaar.

BitMEX noemde dat een ‘hardware issue’ bij hun cloud serviceprovider. Volgens bronnen van The Block verloor Adaptive geld met hun accounts op BitMEX.

In een brief legt Adaptive de problemen verder uit: ”Een aantal gerespecteerde cryptobeurzen, platformen en tools die we dagelijks gebruiken stopte met werken gedurende de daling.” Naar eigen zeggen deed dat het hedgefonds de das om, ze konden niet op tijd reageren.

50% weg

Adaptive verloor naar verluidt meer dan 50% van hun fondsen hebben verloren. Volgens een gelekte pitchdeck wist het fonds eerder nog gigantische winsten te maken: van oktober 2018 tot aan 3 mei 2019 pakte zij 552.77% met hun investeringen.

2020 is dus al snel afgelopen voor het bedrijf. Het fonds wordt geleid door Murad Mahmudov, voorheen werkzaam bij onder andere Goldman Sachs als analist. Mahmudov is een bekende naam in de bitcoin space.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...