Bitcoin DeFi-tool ALEX Lab verliest $4,3M in hack, biedt 10% premie voor gestolen geld

ALEX Lab, een prominente Bitcoin DeFi-tool, heeft een aanzienlijk verlies geleden van meer dan $4,3 miljoen aan tokens na een geavanceerd hackincident.

Details van de hack

ALEX Lab, een decentralized finance (DeFi) applicatie op het Bitcoin-netwerk, heeft meer dan $4,3 miljoen in verschillende tokens verloren na een geraffineerd hackincident. Bij de aanval, die begin woensdag plaatsvond, werd een private keys gecompromitteerd die de XLink bridge van ALEX controleert, een dienst die tokenoverdrachten tussen verschillende blockchains mogelijk maakt.

Volgens beveiligingsonderzoekers van CertiK omvatten de gestolen activa meer dan $300.000 aan Bitcoin (BTC) en minstens $3,3 miljoen aan stablecoins.

Onmiddellijke reactie en bonusaanbod

Als reactie op de inbraak stelde de ALEX Lab Foundation snel een premie van 10% voor voor de teruggave van 90% van het gestolen geld. Het team kondigde aan dat ze de aanvaller hadden geïdentificeerd en een oplossing boden via de bountyregeling. Het bounty-aanbod is geldig tot 18 mei en verzekert dat er geen verdere juridische stappen of betrokkenheid van de wetshandhaving zullen volgen na naleving. Grote beurzen hebben ook de fondsen die in verband staan met de hacker bevroren om verder misbruik te voorkomen.

Samenvatting

Het ALEX Lab incident benadrukt de kritieke behoefte aan robuuste beveiligingsmaatregelen binnen het DeFi ecosysteem. Het onderstreept het belang van het beveiligen van private keys en het implementeren van strenge beveiligingsprotocollen om bescherming te bieden tegen dergelijke exploits.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdefihack

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....