Moederbedrijf bitcoin derivatenbeurs BitMEX tuigt subsidieprogramma op

Het moederbedrijf van bitcoin derivaten beurs BitMEX komt met een subsidieprogramma voor met name bitcoin developers. HDR Global Traiding kondigt dit aan in een blogpost.

Naast bitcoin developers wordt er ook geld vrijgemaakt voor mensen die aan de slag gaan met NodeJS, Java en Kubernetes. Je kunt ook een aanvraag doen als je expertise ergens anders ligt: denk bijvoorbeeld aan lesmateriaal, technische workshops of vertalingen van belangrijke technische teksten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Geld voor open-source

Eerder dit jaar maakte HDR al hun eerste bonus bekend: Bitcoin Core contributor Michael Ford kreeg een donatie van $100.000 om door te werken aan bitcoin.

Het is goede marketing voor HDR én het is goed voor bitcoin. Open-source ontwikkelaars werken in de regel vaak vrijwillig aan projecten.

Bedrijven die profiteren van bitcoin zijn ook gebaat bij een goede omgeving voor ontwikkelaars. En daar is geld een belangrijke factor bij. Normaal gesproken zit een full-time baan in de weg om te bouwen aan ‘gratis’ producten.

Subsidie

Met dit soort subsidieprogramma’s kunnen ontwikkelaars vaak hun baan opzeggen om fulltime met bitcoin aan de slag te gaan.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”HDR Global Traiding”]”Met dit programma willen we een jaarlijks bedrag ter beschikking stellen voor open-source developers. Ook willen we van tijd tot tijd kleinere subsidies uitdelen.”[/penci_blockquote]

HDR heeft naar eigen zeggen al $650.000 toegezegd aan verschillende ontwikkelaars. Je kunt je inschrijven tot 30 juni. De eerste aanbiedingen gaan van juli tot september de deur uit.

Andere geldschieters

Ook andere bitcoin bedrijven steken een klein percentage van hun omzet in de ontwikkeling van bitcoin. Het Amerikaanse bedrijf Square verkoopt maandelijks voor honderden miljoenen dollars aan bitcoin. Zij hebben zelfs een eigen subdivisie genaamd Square Crypto

Het bedrijf heeft een handje vol programmeurs ‘in dienst’ die vrijuit mogen werken aan het open-source protocol van bitcoin en het Lightning Network. Recentelijk namen zij onder andere een Duitser onder hun hoede.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEX

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...