Square Crypto wil Bitcoin wallets toegankelijker maken met financiële steun voor developer

Square Crypto investeert in bitcoin (BTC) ontwikkelaars om het protocol en het ecosysteem te verbeteren. De bitcoin tak van Square kondigt op Twitter een nieuwe gift aan: Maggie Valentine krijgt een budget om fulltime te werken aan de gebruikservaring van bitcoin wallets.

Bitcoin wallets

Er zijn tal van apps en hulpmiddelen om je bitcoin op te slaan, maar het gebruiksgemak kan (altijd) beter. Valentine kwam met een eigen voorstel genaamd Designing Inclusive Bitcoin Wallet Experiences.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De benaming verraad het al: ook minder technische mensen moeten gemakkelijk met bitcoin wallets aan de slag kunnen. De gebruikservaring is voor elk product belangrijk, dus ook voor software rondom bitcoin.

In het werk van Valentine staat één vraag centraal: Hoe bieden we een fijne ervaring voor niet-bitcoiners terwijl we de veiligheid van het geld blijven waarborgen?

Square Crypto

Square Crypto is een aparte tak van het techbedrijf Square. Deze aftakking richt zich op één ding: bitcoin development. Het heeft een aantal developers in dienst, maar deelt ook regelmatig donaties uit.

Bitcoin heeft geen centrale partij die alles regelt en is dus grotendeels afhankelijk van vrijwilligers en mensen die bouwen aan bitcoin toch tot hun beroep kunnen maken. Square Crypto probeert een handje te helpen door mensen met goede voorstellen en ideeën een financieel steuntje in de rug te geven.

Het bevordert de ontwikkeling van het protocol en het ecosysteem.

Jack Dorsey

De CEO van Square is Jack Dorsey, hij is overtuigd van bitcoin en wil graag helpen met de verdere ontwikkelingen.

Dorsey heeft ongetwijfeld zelf een stapel BTC en ook zakelijk is het van belang dat bitcoin blijft groeien en interessant is voor veel mensen. De Cash App van Square verkoopt maandelijks voor honderden miljoenen aan BTC.

Om het vertrouwen in bitcoin als munt extra kracht bij te zetten heeft Square ook een reserve in bitcoin: Techbedrijf Square koopt 4.709 Bitcoin met 1% van totale vermogen.

Een aantal andere opmerkelijke nieuwtjes met Square in de hoofdrol:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...