Dief van $147 miljoen aan Bitcoin (BTC) nog altijd spoorloos

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is op zoek naar Benjamin Reynolds. Hij wordt er van verdacht voor miljoen aan bitcoin (BTC) te hebben gestolen van zijn klanten.

Het gaat om $147 miljoen aan bitcoin in 2017. Dat meldt Decrypt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Niet te vinden

De CFTC kan de verdachte echter niet vinden en heeft daarom de rechtbank gevraagd om de zaak door te laten gaan zonder hem.

Reynolds was de directeur van Control-Fianance. Een investeringsfonds waarmee de beste man naar verluidt 22.859 BTC stal van duizenden klanten.

Dat deden zij in bijzonder korte tijd: het bedrijf was actief van mei 2017 tot en met september van dat jaar.

Valste beloftes

Bij dit soort oplichtingspraktijken gaat het vaak om grote beloftes die niet worden waargemaakt. Bij Control-Finance was dat niet anders. Zij hengelde investeerders binnen met maandelijkse winsten van 45% volgens de CFTC.

Om de investeerders rustig te houden kwam het bedrijf met neppe handelsrapporten. In de praktijk bleek echter dat er helemaal geen investeringen werden gedaan met het geld van hun klanten. Dat stelt de CFTC in hun aanklacht.

Deuren dicht

In september 2017 sloot Control-Finance plots de deuren. Zij gaven aan dat de bitcoin van de investeerders veilig was en dat iedereen zijn geld terug kreeg. Niets was minder waar.

Maar Reyenolds lijkt voorlopig van de aardbodem verdwenen en is nog niet gevonden. De Commodity Futures Trading Commission wil nu toch doorgaan met hun zaak tegen de man.

Marc Powers, een partner bij het Amerikaanse advocatenkantoor BakerHostetler, vertelt tegenover Decrypt dat de CFTC al het geld terug eist. En daar komt dan de rente plus eventuele boete nog bij.

Een andere advocaat, Rebecca Rettig, legt uit wat er gebeurd als men Reynolds niet kan vinden: ”Er komt geen internationale klopjacht, maar als de CFTC een uitspraak krijgt, kunnen zij alle assets gebruiken om de uitspraak in te willigen.”

Kortom: Reynalds is voorlopig van de aardbodem verdwenen maar mocht hij nog ergens op deze aarde rondlopen dan kan hij beter de landen met goede banden met Amerika vermijden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...