21-jarige Bitcoin dief uitgeleverd aan de VS

21-jarige Bitcoin dief uitgeleverd aan de VS

Twee criminelen die worden verdacht verschillende financiële misdaden zijn door Cyprus uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Een verdachte zou duizenden bitcoin (BTC) hebben gestolen, terwijl de ander in verband wordt gebracht met Hezbollah. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Bitcoin innen

De Cyprioot Joshua Polloso Epifaniou wordt beschuldigd van een rijtje aan misdaden: geldfraude, computerfraude, stelen van identiteiten en afpersing.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens het ministerie van Justitie hebben Epifaniou en zijn handlagers persoonlijke informatie gestolen van een online game uitgever in Californië, een hardwarebedrijf in New York, een vacaturewebsite in Virginia en een sportwebsite van Turner Broadcasting System.

Dat deden zij in de periode van november 2014 tot 2016. Naar verluidt glipte Epifaniou de netwerken binnen en stal zo $56.850 in bitcoin.

Een ander geval is een brute force attack op Ripoff Report in 2016. Hij gijzelde de database van het bedrijf en vroeg losgeld van $90.000.

Ook leverde zij een extra 'dienst'. Zij verwijderde tegen betaling negatieve reviews uit de database. Epifaniou en zijn kompanen zouden minstens 100 klachten uit de database hebben weggehaald. Per actie vroegen zij bedragen tussen de $3.000 en $5.000.

Andere verdachte

De andere verdachte is de Libanees Ghassan Diab. Hij wordt er van verdacht voor meer dan $100.000 te hebben witgewassen, hij zou lid zijn van Hezbollah.

Lees meer over:
Bitcoin misdaad

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties