Square koopt voor $170 miljoen aan Bitcoin en heeft ruim 8.000 BTC in kas

Square kocht 3.318 bitcoin (BTC) in het eerste kwartaal van 2021. Het Amerikaanse techbedrijf kocht voor $170 miljoen aan nieuwe BTC in het eerste kwartaal van 2021. De gemiddelde aankooprijs was $51.235 per bitcoin.

Square kocht eerder al 4.709 BTC voor $50 miljoen in oktober 2020. Die investering is momenteel ruim $265 miljoen waard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In totaal heeft het bedrijf nu 8.027 bitcoin in kas. Ook met de bitcoin verkoop op de Cash App van Square gaat het goed, het bedrijf breekt record na record.

Square behaalde in het eerste kwartaal van 2021 maar liefst een omzet van $3,51 miljard alleen al via hun bitcoin verkoop. Dat blijkt uit een publicatie waarin de omzet en andere financiële cijfers van de betaalverwerker zijn gedeeld.

Square (Crypto)

Square is in de Verenigde Staten een echte concurrent geworden van PayPal en Venmo. Met de Cash App gooien ze hogen ogen, een applicatie waarin ook bitcoin een plekje heeft. Het bedrijf is opgericht door Jack Dorsey, tevens de oprichter van Twitter.

De omzet van maar liefst $3,51 miljard in bitcoin, heeft het bedrijf ook flinke winst opgeleverd. Volgens het rapport resulteerde deze inkomstenstroom in dezelfde periode voor een brutowinst van $75 miljoen.

In totaal heeft Square een brutowinst gemaakt van $964 miljoen. Het aandeel van bitcoin in dit totaal is dus 7,7%. Vergeleken met het laatste kwartaal van 2020, maakt het bedrijf ook een flinke stap voorwaarts. Destijds was de omzet ‘slechts’ $1,76 miljard.

“De omzet uit Bitcoin-producten en de brutowinst profiteerden van een jaar-op-jaar stijging van de prijs van bitcoin, maar ook door de toenemende vraag onder klanten. We erkennen dat de omzet in het aankomende kwartaal kan fluctueren als gevolg van veranderingen in de vraag van klanten of de marktprijs van bitcoin.”

Stjiging en winst

The Block brengt het nieuws met bovenstaande grafiek. In het rapport gaat Square verder in op specifiek de Cash App:

“De Cash App noteerde in het eerste kwartaal van 2021 een enorme groei, zowel qua omzet als qua brutowinst. Op jaarbasis is dit een stijging van respectievelijk 666% en 171%.”

Als je bitcoin uit het hele verhaal van de Cash App haalt, blijft er qua omzet nog $529 miljoen over, een stijging van 139% year-over-year.

Naast de bedrijfsvoering waarin bitcoin een belangrijke rol speelt, heeft het bedrijf de cryptomunt ook op haar kasreserves staan. Ook dat heeft Square geen windeieren gelegd:

“In het vierde kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van 2021 hebben we respectievelijk $50 miljoen en $170 miljoen in bitcoin geïnvesteerd. (…) Per 31 maart 2021 bedroeg de reële waarde van onze investering in bitcoin $472 miljoen, wat $272 miljoen hoger is dan de boekwaarde van de investering.”

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Jack DorseySquare